Vad orsakar en generator till överladdning?

Generatorn i en bil fungerar som en självgenererande kraftverk som producerar el. Det omvandlar växelström (AC) till likström (DC). Den måste leverera tillräckligt med elektrisk energi till batteriet för uppladdning, tillsammans med att upprätthålla tillräcklig spänning för att driva fordonets tillbehör och komponenter. Ursprungliga fabriken generatorer kommer finjusteras från fabriken för att möta de exakta behoven av fordonets elektriska krav, inklusive laddning nivå och intensitet. Några problem kan uppstå när en generator undercharges eller overcharges elsystemet. Batteri

Generatorer som överpris normalt kommer att producera överskott spänning till batteriet, vilket gör att batteriet fallet sväller upp, blir mycket varma och förlora sin elektrolyt genom kokning. Felaktigt hoppa-starta bilen kan skicka en svallvåg genom batteriet som förstör en eller flera celler i batteriet eller shorts det. Denna uppgång stör ledningar i generatorn, vilket orsakar en överladdning tillstånd. Dessutom kan en felaktig ersättningsbatteri i fordonet orsakar en överladdning tillstånd. Detta händer i nyare fordon med generatorer som behöver signaler från bilens elektroniska styrenhet.
Generator Storlek och Output

flesta ersättare generatorer har design och spänning specifikationer utgång avsedd för ett specifikt fordon och dess krav. Några ersättare och re-tillverkade generatorer har betydligt högre effekt betyg och mönster. När fel generatorn har installerats i ett lager fordon eller om skivan har underdimensionerade dimensioner (orsakar extra generator rotation), kommer laddningen utbudet är större än efterfrågan och orsaka en överladdade tillstånd. Höga prestanda eller generatorer racing bör inte installeras på fordon lager personbilar.
Extern regulator

extern regulator, vanligtvis monterad på motorns brandvägg eller fender väl , levererar ström till inre rotor fältspolen inuti generatorn. Det reglerar mängden el som generatorn behöver utföra vid olika hastigheter. Den externa regulatorn har vanligtvis tre elektromagnetiska kontakt växlar inuti dess hölje som öppnar och stänger. En fast kontaktomkopplare som vägrar att lösgöra kommer att orsaka en överladdning problem.
Intern Regulator

interna regulatorn, eller "internt reglerade" regulator, har använts som en ersättning för äldre och utvändigt monterade regulatorer. Den interna regulatorn monteras inuti generatorn fallet (koncern), med en mindre och mer kompakt design. Om någon av kontakt växlar har fastnat, kan det ge ett överpris takt, typiskt 15 volt eller mer. Den äldre typen av fender-regulator som är monterad och en nyare generator som har regulatorn inuti det kommer att visa samma typ av överladdning symptom.
Datorstyrd och temperaturkompenserad Generatorer
< p> Nyare generatorer har datorstyrda reglerande enheter. En sådan konstruktion använder en "temperatur kompenserad" dator sensor. Sensorn dikterar mängden spänningen en generator sätter ut beroende på temperaturen. Hot batterier kräver mindre spänning, medan kalla batterier kräver mer spänning. En defekt givare kan sända fel signaler och orsaka ett överpris skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65879.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.