Hur man löser problem bränsleflödet på en Ford

Ford bränslesystemet påminner om utformningen och typen på de flesta bilar som används idag. På de mer moderna bilar och lastbilar, innehåller gastank en pump som skickar bränsle genom ledningarna, som innehåller filter, och därefter på spjällhuset eller bränsle järnväg. Ett bränsle tryckregulator reglerar mängden bränsle skickas tillbaka in i systemet. Vilken som helst av de komponenter som kan bidra till ett problem. Diagnostisera ett problem bränsleflödet kräver en process för eliminering, vilket innebär att utesluta en god arbetsmiljö del och finna den defekta komponenten. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Flexslang
Stetoskop
Skruvmejslar
Fuel
tryckmätare T-koppling
Fuel linje skiftnycklar
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet shifter i parken eller neutrala, beroende på din typ av överföring. Dra i nödbromsen. Lyft huven. Använd en domkraft för att höja slutet fordonets bak och plats två pallbockar under chassiramen. Höj den främre änden av fordonet och ställa två pallbockar under chassiramen.
2

Ta av locket bensintanken och sätt en flexibel slang ner inloppet halsen så långt det går, men gör det försiktigt. Dra ut slangen och kontrollera visuellt att väta på slangen, vilket kommer att utesluta en defekt gas mätare på instrumentbrädan. Var säker på att dra åt tanklocket ordentligt - en lös tanklock som fungerar under tryck kommer att påverka leveransen bränsleflödet. Starta motorn och glider under bensintanken.
3

Håll ett stetoskop till den översta delen av tanken och lyssna efter ett surrande ljud, som kommer att vara den elektriska bränslepumpen. Inget ljud kommer oftast indikerar en defekt krets tråd till pumpen eller en dålig bränslepump motor. Gå till din elcentralen panel, se din instruktionsbok för dess plats. Dra locket säkringsdosan och titta på schemat för bränslepumpens relä och /eller säkring.
4

Kontrollera säkringen för en trasig glödtråd. Byt ut alla trasiga säkringen. Utbyta bränslepumpens relä med en annan av samma konstruktion som för närvarande kör en annan komponent. Med motorn igång, lyssna med stetoskop igen. Om du kan höra ett brummande ljud, var säkringen eller relät defekt. Stäng av motorn.
5

Flytta till motorrummet och lokalisera testporten Schrader ventil på bränslefördelningsröret. Kolla din instruktionsbok för dess plats. Placera en trasa över Schrader ventil. Skruva av Schrader ventilhatten och använda en skruvmejsel spets för att frigöra trycket bränslepumpen. Sätt tillbaka locket. Lossa ledningen bränsle intaget med ett bränsle skiftnyckel. Haka upp en bränsletrycksmätaren till en T-koppling, förbinder toppen av T-kopplingen linjer till tanken sidlinjen och injektorn sidlinjen.
6

Vrid tändningsnyckeln till "On "position. Läs mätaren. För ett bränsle port insprutningssystem bör psi (pounds per square inch) läste 45-55 psi. För ett spjällhus bränslesystem, bör det stå 14 till 18 psi. Något läser mindre indikerar ett problem med bränslepumpen, intag line eller in-line bränslefiltret under chassit. Stäng av tändningen.
7

Starta motorn, med bränsle tryckmätare fortfarande sitter. PSI avläsningar bör inte ändras från dina specifikationer. Arbetet gasreglaget eller dra gasvajern till rev motorn en gång. Titta på mätaren. ISKA ska hoppa upp ca 5 kg. över ditt normala bränslespecifikationen tryck. Om trycket inte hoppa upp när du revved motorn, har bränsle tryckregulator misslyckats och behöver bytas ut.
8

Skjut under fordonet och kontrollera bränsle linje från framsidan av motorn bensintanken. Leta efter öglor, skärsår eller skador på slangen eller heldragen linje. Lokalisera in-line bränslefiltret under chassit genom att hänvisa till din bruksanvisning. Placera ett uppsamlingskärl under filtret. Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna på filtret.
9

Dra ut filtret och blås båda munstycke ändar. Ett igensatt filter kommer inte att tillåta luft att passera från den ena eller båda sidorna. Byt ut filtret mot ett nytt, om den är igensatt. Använd en skruvmejsel för att sätta tillbaka det gamla filtret till bränsleslangarna om det stämmer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67298.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.