Felsökning av en modul Body Control

Body Control moduler kan vara besvärliga enheter, särskilt när de gör din bil att göra konstiga saker som ett resultat av BCM fel. En BCM definieras som en dator komponent i ett fordon som fungerar, reglerar och kontrollerar fordonets elektroniska apparater. När fordonen först började komma utrustas med elektronisk utrustning, det fanns en separat modul för varje enhet. Saker du behöver
Säkringar
Visa fler instruktioner
1

uppmärksam på ditt fordon. När en BCM inte fungerar, kommer de elektroniska komponenterna i fordonet börjar agera på ett konstigt sätt och inte fungerar. Några av de möjliga orsakerna till ett dåligt fungerande BCM omfattar klockan på radion inte hålla sin tid och återgå till 12:00 när fordonet är avstängd, sedan på igen.
2

Kontrollera att att alla elektroniska apparater fungerar korrekt. Om du använder en nyckelbricka för att låsa och låsa upp dörrarna, får det inte att fungera. Eller om dörrarna låser och låser upp ordentligt, kan andra saker hända i samband med låsa /låsa upp åtgärder, såsom horn tutande eller lamporna blinkar varje gång du använder fob.
3 < p> Vrid radion och CD-spelaren på. Ibland kan en CD-spelare kommer att sluta spela en CD och kommer att börja sända en radiostation. Frekvensen av dessa åtgärder beror på svårighetsgraden av den dåligt fungerande BCM.
4

Kontrollera säkringen rutan om du misstänker att ditt fordon BCM är på blinka. Se till att alla säkringar är i bra form. Om någon är utbränd, byt ut dem omedelbart. Om du har bytt säkringar och du fortfarande har problem med din bil, ta den till återförsäljaren så mekaniken där kan köra ett diagnostiskt test på fordonet.
5

ta bilen till Auto Zone eller Checker eller annan liknande auto delar butik. De har också kapacitet att köra ett diagnostiskt test på din bil om du har ont om tid eller inte kan ta in den till återförsäljaren. Den enda nackdelen med att ta det till en Biltema är det, för det mesta, kan den person som utför det diagnostiska testet läser inte koden och kommer att hänvisa dig till en återförsäljare, i alla fall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63976.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.