Felsökning av en Chevrolet Seat Venture Power

Chevy Ventures elmanövrerade stolar är en stor lyx på denna populära minivan. De tillåter sätets position som ska justeras upp, ner, framåt och bakåt, samt luta fram och tillbaka, att bara trycka på en knapp. Kraften stolsystem innefattar en motor under sätet, en uppsättning omkopplare och en kretsbrytare. Fel i kraftförsörjningen sitssystem kan orsaka huvudvärk eftersom det inte finns något sätt att manuellt åsidosätta sina funktioner. Saker du behöver: Aktuellt
meter
Visa fler instruktioner
Felsökning Power Seat
1

Titta under stolen för att se om något blockerar stolens rörelse .
2

Kontrollera brytaren ligger i in-dash gruppcentralen. Brytaren för sätet ska visa spänning när de testas med aktuell mätare. Om det inte finns någon spänning brytaren måste bytas.
3

Lyssna under sätet med motorn avstängd och tändningen på för att se om du kan höra motorer till bilsäten arbetar när du trycker på sätet Knappar för justering. Om motorn surrar eller klick men inte flytta sätet, är motorn och kugghjulen driver skadad och måste bytas ut.
4

Kontrollera spänningen på den orange kabel i kabelstammen som ansluter vid sätets motorn om motorn inte gör något ljud när knapparna trycks. Om det inte finns spänning på sätet på den orange tråden kontrollera spänningen på samma kabel i gruppcentralen under instrumentbrädan. Kontrollera för jordning på den svarta kabeln på kabelstammen. Marken för placera systemet sitter på stolpen mellan förardörren och skjutdörr. Ta bort panelen på stolpen för att kontrollera marken.
5

Kontrollera spänningen på varje motor kontakten med huvudströmbrytaren när du använder sätet för att testa funktionen. Om det inte finns någon ström vid motorn, kontrollera ledningsdragning mellan motorn och växeln. Antingen ledningar eller switch kommer sannolikt att behöva bytas ut. Om det finns spänning vid motorn, men det betyder inte aktivera motorn, måste motorn bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66450.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.