Hur man diagnostiserar en 97 Honda Accord

Om säljas i Förenta staterna, är en 1997 Honda Accord utrustad med en andra generation On-Board Diagnostic-system. Systemet i sig är centrerad i Accord s drivsystem kontroll modul och driver en rad rutinmässiga underhåll kontroller. Om OBD-II-systemet lokaliserar ett problem, är en diagnostisk kod skapas. Om problemet fortsätter systemet aktiveras instrumentbrädans ljuset kontrollera motorn. Medan OBD-II-systemet är ibland tänkt som enbart för analys av motorn, övervakar det också andra system inklusive Accord kropp, chassi elsystem och kommunikationsnät. En OBD-II-kompatibel handdator kan diagnostisera något av dessa system. Saker du behöver
OBD-II kodläsare
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Öppna din OBD-II kodläsare handbok till de sidor som lista generiska OBD-II-koder. Placera ett bokmärke genom dessa sidor. Gå sedan in på Internet och leta Hondas kompletterande OBD-II koder och skriva dessa koder ut.
2

Öppna dörren till Accord och ta en plats bakom ratten. Placera din kodning resurser på passagerarsätet.
3

bort askkoppen från Accord instrumentpanel mitten konsolen. Askkoppen kommer att ligga direkt under radion. I utrymmet avslöjas, kommer du att hitta en 16 stiftupptagande dator utlopp. Detta är din Accord s dataöverföringsdonet. Anslut din kod läsarens diagnostisk kabel till DLC och slå på enheten.
4

Sätt in nyckeln i Accord tändning och växla till den beteckningen. Kodläsare varumärken enheter kräver att Accord motor vara igång. Om du använder någon av dessa enheter, koppla in nyckeln och starta motorn.
5

Kontrollera koden läsarens skärm. Vissa bildläsare är förinställd för automatisk kod hämtning. När läsaren och Accord är OBD-II-systemet synk, kan koderna redan väntar på dig. Om du inte äger en enhet förinställd på detta sätt, kontakta din läsarens bruksanvisning för kommando in instruktioner. Den allmänna utformning och operativa struktur varje märke av kodläsare är något annorlunda.
6

Bläddra igenom koderna på din läsare. Det finns sätt du kan börja att sortera igenom dem, utan att titta upp definitionerna. Först, titta på status OBD-II-systemet har tilldelat varje kod. En väntan beteckning innebär kodens motsvarande problem inte har hänt ofta. Ett problem beteckning innebär det problemet har hänt med en hög frekvens. När en kod är märkt problem, växlar OBD-II-systemet kontrollera motorn ljus.
7

Titta på den första bokstaven i varje alfa-numerisk kod. Detta brev kommer att tala om var problemet ligger. P-koder hänvisar till motorn, bränslepåfyllning och utsläpp system. B-koder täcker Accord kropp samt mekaniska komponenter inte involverad med motorn. C-koder täcka chassit elsystem. U-koder täcker nätverkskommunikation.
8

Gör en lista på ett separat papper. Gruppkoder tillsammans med deras status. Alltid ge felkoder högre prioritet. Grupp koderna tillsammans med var de befinner sig. I detta avseende, satte alla P-koderna tillsammans, B-koderna tillsammans och så vidare.
9

Konsultera referensmaterial du kvar på passagerarsätet. Slå upp en definition för varje kod. Kopiera definitionen intill dess motsvarande alfanumerisk kod på din kategoriserad lista. När du har en fullständig historik av diagnoser, fundera på om du har den skicklighet och kompetens för att utföra reparationerna själv. Om du väljer att köra din Accord till en Honda-godkänd mekaniker, ta listan med dig. Det kommer att spara pengar på mekaniker diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67160.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.