Felsökning av en Toyota batteri med inget ljus

När batteriet är oförmögen att tillhandahålla nödvändig el för belysning i din Toyota fordon att fungera, kommer den inte att ha tillräckligt med kraft för att driva startmotorn och resten av den elektriska system heller. Detta betyder inte nödvändigtvis att batteriet har misslyckats. Övriga delar eller system i bilen kan orsaka dina tänder och andra komponenter för att misslyckas. Innan du går ut och köpa en ny, felsöka ditt bilbatteri med några enkla tekniker. Saker du behöver
plasthandskar
Standard skruvmejsel
Destillerat vatten (tillval) katalog Multimeter
Wrench
Hydrometer
Visa fler instruktioner
1

Sätt på ett par plasthandskar och ta bort batteriet lock från toppen med en vanlig skruvmejsel och tillsätt destillerat vatten så att nivån kommer till botten av filler ringer, om det behövs. Inspektera batteriet fallet och terminaler för skador och korrosion. Batteriet fall topp och kabel anslutningar ska vara fria från smuts. Om batteriet fallet är skadad, byt ut den.
2

Ställ din multimeter till 20 DCV sortiment, slå på mätaren och haka fast den röda proben till den positiva batteripolen (röd kabel) och den svarta sond till den negativa batteripolen (svart kabel). Mätaren ska läsas nära 12.6V, om batteriet är laddat. Om avgiften är tillräcklig, kan problemet vara i batteriets anslutningar eller säkringsdosan. Annars, ladda batteriet och försök starta din Toyota.
3

Koppla den positiva (röda) batterikabel med en skiftnyckel. Byt din multimeter till 20m DCA sortiment. Kontrollera att tändningsnyckeln är avstängd. Anslut den röda proben till den positiva batteripolen och den svarta proben till batterikabeln terminal du bara bortkopplad. Mätaren ska läsa 10 mA eller mindre. Annars måste du lokalisera komponenten eller systemet dränera ström från batteriet.
4

Sätt på dig plasthandskar och ta bort batteriet lock med en vanlig skruvmejsel. Kontrollera elektrolyten i varje cell med en hydrometer, följa instruktionerna från verktygstillverkaren. Om du får en läsning av 1.265 eller mer i varje cell, är batteriet laddat och i gott skick. En lägre läsning av 1.265 i varje cell indikerar vanligtvis ett urladdat batteri. Långsam ladda batteriet och upprepa detta steg. Men om någon av de cell avläsningarna av med 25 till 50 punkter jämfört med någon av de andra cellerna, måste du byta ut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65596.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.