Hur man beräknar Castor Value

Det Caster värdet i fordonsindustrin linje representerar en inställning av hjulinställning, av tre olika kantig axel, mätt i grader. Caster representerar den vertikala positionen av kopplingstappen vinkel eller vinkeln mellan de övre och nedre kulleder, sett från sidan av fordonet. Caster hjälper hjulen spårar rakt fram genom att balansera tyngdpunkt hjulets belastning, så det minsta tryck som utövas på ratten kommer att vända bilen. Med hjälp av en camber-caster mätare, kan en fordonsägare fastställa om deras hjul är inställd på specifikationerna. Saker du behöver
Skruvmejsel
Camber-Caster Assistant mätare
(tillval) katalog Penna och papper
Ägarens servicemanual
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan, slät betongyta, liksom ett garage eller verkstadsgolvet. Stäng av motorn. Använd en stor platt skruvmejsel för att ta bort båda framhjulen navkapslar, om sådan finns. Passa hjulen rakt fram, så nära noll vinkel som möjligt. Har en assistent berätta för dig när du har hjulen rakt.
2

Justera de tre stiften på en camber-caster mätare för att passa inuti fälgen läppen på höger framhjul. De två nedersta utsprång passar nedan i vinkel, medan den övre vertikala utsprånget kommer att sitta vänd rakt upp. Justera de nedre spetsarna genom att backa låsmuttrarna för hand, och placera klorna så griptapparna nå över diametern på fälgen.
3

Dra åt stift låsmuttrarna för hand. Justera den vertikala stift så griptapp glider upp och under kanten läppen, genom att lossa justerratten. Dra åt knoppen när stiften är på plats och dra den mot fälgen.
4

Sitt i förarsätet och vrid ratten åt höger tills den 20-graders märket nås på mätaren . Har din assistent ringa ut till dig när du har den inställd. Nivå mätaren för horisontell justering. Vrid den justerbara flaskan Caster bubbla tills bubblan når noll, då anges på Caster skalan på mätaren - inte camber sidan. Har din assistent ropa Caster läser på mätaren och skriv numret ner med penna och papper.
5

Vrid ratten åt vänster, låter det högra framhjulet passera rakt fram markera tills du når 20 grader på den motsatta sidan. Har din assistent ropar till dig så att du kan stanna vid 20 graders märke. Nivå mätaren igen, att centrera bubblan. Har din assistent se bubblan plats på skalan och ropa caster läsning. Använd papper och penna för att skriva ner numret.
6

Håll ratten vrids åt vänster och lossa den övre ratten stift justering på mätaren. Dra mätaren av och placera den på vänster framhjul. Ställ in mätaren på den nivå och upphöra med bubblan på Caster skalan till noll. Vrid ratten till höger förbi den raka linjen tills vänster framhjul når 20 grader åt höger.
7

Ställ in mätaren för nivån och sedan har din assistent läst Caster sida av lastprofilen för vänster framhjulet. Skriv ner mätningen på papper. Du har nu caster avläsningar för vänster och höger hjul. Hänvisa till din ägare servicemanual för rätt tillverkarens inställning för båda hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68299.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.