Hur man berättar när en Chevy Venture behöver nya chocker

Chevy Venture, som de flesta minibussar, använder MacPherson fjäderben församlingar i framvagn och stötdämpare för bakvagnen. Om du har 50.000 miles eller mer på din vägmätare och har aldrig ersatt de stötar eller stöttor, skulle det vara dags. Chocker och stöttor tar en enorm stryk (beroende på vilka typer av vägar i Venture drivs på) och slits ut långsamt. På grund av detta, anpassar den främsta drivkraften i Venture till de små förändringar som pågår med fjädring med tiden. Diagnos om upphävandet är dåligt eller inte är något som de flesta människor inte anser inte det finns en framstående ljud eller bilen plötsligt hanterar annorlunda. Chocker och stöttor ska inspekteras med varje tjänst. och om du upplever symtom på din Chevy Venture, vänta inte. Chock och strut misslyckande kan leda till andra mer kostsamma reparationer på däcken och fjädringskomponenter i Venture. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog rörtång
Momentnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
1

Test driva Venture (ned en krokig väg om tillgängligt). Tecken att vara ute efter under en provkörning är överdriven studsar eller svajar när man går över gupp. En clunking buller skulle indikera chock eller strut kan bottna och inte studsade ordentligt. Ta några snäva kurvor med Venture känna gungning kontroll. Om det känns obehagligt, som om det skulle kunna tippa utan bromsning, kan suspensionen vara mycket svag. Trampa på bromsen hårt för att komma till ett abrupt stopp (utan skrikande däck). Kontrollera för överdriven gunga fram och tillbaka eller längre stoppa respons. Antingen kan vara en indikation på försvagade stötar eller stöttor eller båda.
2

skakning främre hjulupphängningen och sedan den bakre. För att göra detta, parkera Venture på en plan yta och knäböja på den främre stötfångaren med ett knä. Överför din kroppsvikt på knä och ständigt studsa Venture upp och ner. Släpp din vikt från knät och steg bakåt bort från Venture, men uppmärksamma hur många rebound studsar inträffa. Över två studsar indikerar en försvagning suspension. Två är acceptabelt, men om tre eller fler är närvarande, är det dags att byta stagen. Utför samma skakning test på bakfjädringen att testa stötar.
3 sidan

Kallelse till sida rörelse när de utför skaknings testet. Trots de chocker eller stöttor inte kan studsa upp och ner mer än två gånger, kan de överföra skakning över axeln fram och tillbaka. Med andra ord kan varje chock eller-strävan studsa endast två gånger, men växelvis. Detta kan vara ett tecken suspensionen blir svag på denna axel.
4

Inspektera de främre och bakre däcken. Kör dina händer (sätta en handske på om så önskas) över den plana slitbanan på däcket. Gå medurs först och sedan moturs efter. En scalloping eller koppning av däckets slitbana kan tyda på en svag suspension. Detta orsakas av överdriven studsar när fordonet kör. De studsande fjädring överföringar till den enda komponenten i kontakt med vägen och vägen bär däcket ojämnt.
5

visuellt inspektera chocker och stöttor. Ta bort de främre däcken för att få en bättre bild av de främre stagen. Lossa hjulmuttrarna med en rörtång och lyft den främre delen av Venture med ordet jack. Häng Venture på pallbockar. Ta bort hjulmuttrarna och hjul. Inspektera axeln av varje stötta att avgöra om det läcker olja närvarande. En annan indikation är smuts eller sand från vägen beläggning axeln av stöttan. Detta skulle tyda på att staget har läckt olja och sand och smuts har fastnat i oljan.
6

Kontrollera de övre och undre stöttor anslutningar. Struts är annorlunda än chocker eftersom de är monterade på spiralfjädern och fäst den främre styrspindeln. Se bara till att stagen bultarna är åtdragna och den övre strut mounts (placerad i motorrummet) är åtdragna.
7

tillbaka hjulen och vridmoment åt hjulmuttrarna med 100 fot pounds.

8

Lyft bakvagnen, men i stället för att ta bort däcken, kan du krypa under för att inspektera efter läckande chock axlar och trasiga eller lösa fästen chock. Också, inspektera chock bussningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64013.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.