Felsökning Honda Civic oljeeldning

Sedan introduktionen 1973 Honda Civic har förtjänat ett rykte som en pålitlig bil. Oavsett, kan motorproblem förekomma, särskilt i äldre modeller eller fordon som utsatts för felaktigt underhåll. Vissa problem kan resultera i smörjolja läcker in i cylindrarna, vilket orsakar en karakteristisk blå rök att komma ut ur avgasröret. Det är viktigt att identifiera orsaken till oljan bränner så att problemet kan åtgärdas så snabbt som möjligt. Instruktioner
1

Kontrollera kylvätskan i kylvätskan reservoaren och i kylaren. Om kylfluiden är mörkbrun, eller om det är fet avskum flyter på ytan, är det sannolikt att motorn topplockspackning misslyckades.
2

Kontrollera komprimering av varje cylinder. Låg kompression i en cylinder tyder sannolikt att kolvringarna eller tätningar ventil är slitna eller skadade. För att avgöra vilka, lägg en tesked motorolja i cylindern och upprepa komprimering testet. Om kompressionen ökar problemet är kolvringen. Om kompressionen är fortfarande låg problemet är ventiltätningen.
P Om kompressionen är låg i två intilliggande cylindrar det sannolikt indikerar ett misslyckande topplockspackning. Låg komprimering i alla cylindrar indikerar att kolvringar, och kanske cylindrarna, är slitna.
3

Kontrollera PCV-ventilen. Ta bort slangen från ventilen och starta motorn. Knacka med fingret på den exponerade PCV ventil öppning. Om ett vakuum är närvarande, då ventilen fungerar. Kontrollera slangen för blockering.
4

Kontrollera motorns oljetryck genom att ansluta en olja enhet provtryckning enligt tillverkarens anvisningar. Högt oljetryck indikerar vanligtvis att oljekanalerna i motorn är ansluten med slam. Lågt tryck är sannolikt en indikation på problem med oljepumpen eller onormalt slitage på vevaxellagren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65381.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.