Hur man berättar när en bränslepump behöver bytas

Som bränslepumpar på de flesta nyare bilar är en del av ett integrerat datoriserat elsystem, bestämma om själva pumpen är defekt är en process för eliminering. För att veta om bränslepumpen fungerar, måste du också veta om det integrerade Relay Control Module (IRCM), som sänder den elektriska signalen till bränslepumpen, fungerar eller om det finns en läcka i bränsleledningen. Dessutom varierar bränslepump trycket mycket mellan bilmärken och modeller, och bara några pounds skillnad kan skapa problem. Börja med att testa pumpens motor genom att kringgå IRCM med en bygel bly. Saker du behöver Sida 2 krokodilklämmor
3-fots längd av 10-gauge tråd
Elektriska tänger
Flathead och Phillips skruvmejslar
Fuel pump tryckmätare
Rag
Box -end skiftnycklar
Visa fler instruktioner
bränslepump och integrerade Relay Control Module
1

Strip ändarna av tre-fot tråd med de elektriska tång och bifoga en alligator klipp till vardera änden, vilket skapar en bygel.
2

Lyft huven och koppla bort kabeln från bränslepumpens positiva (power) terminal (ansluter till IRCM). Beroende på bil, och bränslepump gör och modell, kan kabeln vara ansluten med en koppling som kräver en skruvmejsel eller skiftnyckel för att ta bort. Om det är en plug-typ, fast grepp hälften i varje hand och dra isär.
3

Fäst en alligator klipp från ena änden av bygeln kabeln till den positiva polen på batteri. Tryck den andra änden av bygeln kabeln till den positiva polen på bränslepumpen.
4

Lyssna efter bränslepumpen att slå på. Om den inte aktiveras, måste den bytas ut. Utfrågning pumpens motor och bränsle rör sig genom raderna är en indikation på kringgås IRCM är felaktig.
Bränslepump och linjetryck
5

bort den negativa batterikabeln.

6

Avlasta trycket i bränslesystemet. Först bort locket bensintank att ventilera trycket i bränsletanken. Nästa, lossa bränslefiltret. På vissa bilmodeller bränslefiltret ska vara placerat i bränsleledningen, där linjen fäster förgasaren eller bränsleinsprutning kropp. Lossa denna typ med en skiftnyckel. Andra bilmodeller kommer att ha ett filter behållare typ fäst med klämmor mellan två sektioner av böjliga bränsleledningen. För denna typ Kläm med en tång eller lossa med en skruvmejsel (beroende på typ av klämma) och skjut klämmorna tillbaka tillräckligt långt för att befria filtret från linjen. Slutligen, linda en trasa runt bränslepumpen att fånga översprutningen, och använd en skiftnyckel för att lossa linjen bränsletillförseln vid bränslepumpen. Dra åt bränsleledningen, bränslefiltret och tanklock.
7

Fäst bränsletrycksmätaren på prov porten och aktivera bränslepumpen genom att vrida tändningen till läge "på". Det är inte nödvändigt att starta fordonet. Kontrollera tryckavläsningen mot specifikationerna för ditt fordon. Om det är lågt, bör pumpen bytas.
8

Stäng av tändningen. En omedelbar tryckfall indikerar ett läckage i bränsleledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67340.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.