PO118 kod på en 2002 Chevy Blazer

Koden P0118 är en dator-genererade koden för att indikera ett visst fel i systemet, vilket i detta fall är det kylvätska temperaturgivare. Kontrollera motorn ljuset på instrumentbrädan i en 2002 Chevy Blazer är också en indikation på att bilens dator inte känner av ett fel i en av dess kontroll eller avkänningsanordningar som det verkar. Kontrollera motorn ljus svarar på motorns utsläppsvärden och elektriskt styrda komponenter. Mekaniska fel eller avvikelser har någon betydelse för kontrollera motorn ljus. Sensing ett misslyckande, sätter datorn detta misslyckande till kod för identifiering genom omborddiagnos port. Du behöver en kod scanner att återkalla dessa koder från fordonet. Saker du behöver
kod scanner och tillhörande identifieringskod ark
Skruvnyckelsats
Teflonband
Visa fler instruktioner
1

öppna huven för 2002 Chevy Blazer och hitta sensorn kylvätsketemperatur på sidan av motorn med olja påfyllningsröret. Sensorn finns i cylinderhuvudet mellan avgasgrenröret löpare. En misslyckad kylmedel temperatursensor kommer att sända en signal till datorn som indikerar att motorn är överhettad. Som svar på denna signal, kommer datorn att fördröja gnistan att minska hästkrafter och svar från motorn. Det kommer också att Richen blandningen svalna cylindrarna och förhindra förtändning som resulterar i en nedgång i bränsleekonomi.
2

Kontrollera den elektriska anslutningen på sensorn genom att trycka på den övre fliken och dra av den. Koden P0118 anger att datorn känner av för hög spänning genom sensorn. Detta innebär att det finns antingen ett problem med kontakten eller sensorn har misslyckats. Kontrollera om det finns sprickor i plasten eller skjuts in kvinnliga elkontakter.
3

Inspektera omedelbart ledningar runt givaren för att se om det brände mot avgasgrenröret. Titta på sensorstiften och se ingen är böjda eller saknade. Om ett problem finnas med ledningar, till exempel bränna fläckar eller pluggar i plast elektriska kontakten, reparera problemet. En trasig eller sprucken elektriska kontakten måste bytas. Köp en ny fläta - längd av tråd med en ny kontakt - på en Biltema. Böjda stift i sensorn kan ibland rätas men om stiften ser äventyras eller böjs för långt, byt ut sensorn. Om ingen avvikelse påträffas med ovanstående kontroller, byt sensorn.
4

Dra den elektriska kontakten från sensorn. Se till att motorn är kall innan du tar bort sensorn. Placera några Teflon tejp runt gängorna på ny kylvätska temperaturgivare.
5

Använd en skiftnyckel för att vrida sensorn moturs för att ta bort det. När sensorn blir nästan ut den nya sensorn redo att installera så mycket lite frostskyddsmedel kommer att förloras. Dra av givaren ut och snabbt installera den nya sensorn. Dra ner det tätt och ersätta den elektriska kontakten.
6

Flytta till insidan av Blazer. Plocka upp koden scannern och anslut den elektriska kontakten till OBD-porten. Denna port är under instrumentpanelen till vänster om ratten.
7

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge utan att starta motorn. Tryck på knappen på skannern märkt "Erase." Skannern kommer att radera koden från datorns minne och släcka ljuset kontrollera motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68437.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.