Hur kontrollerar jag bränslepump på en 1995 2,2 Camry?

Den 1995 Toyota Camry LE coupe kom utrustad med en 3,0 liters sexcylindrig motor. Det kom också ingår i flera vanliga funktioner inklusive servobromsar, farthållare, servostyrning, tonade glas och fönster makt. Camryen kom också med en bränslepump placerad inne i bränsletanken av fordonet. Pumpen skickar bensin från tanken till motorn i bilen, och kommer att behöva bytas ut då och då. Eftersom pumpen är svårt att komma åt det är viktigt att ordentligt felsöka det först innan du försöker göra några reparationer. Saker du behöver
tändningsnyckeln
bränsletryck Tänger spårvidd Addera Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om bränslepumpen sänder bensin från bränsletanken till motorn så snart som bilbatteriet är påslagen. Vrid tändningsnyckeln till den första inställningen så att batteriet är på och motorn är avstängd. Du bör kunna höra pumpen fungerar om det fungerar korrekt. Var noga med att göra detta test på en lugn plats så att du kan höra pumpen. Du kan behöva ta hjälp av en annan person om du är i en bullrig miljö eller är osäker på vad du hör.
2

Meddelande om motorn för din Camry visar tecken på att bränslepumpen inte fungerar som det ska. Två viktiga tecken på att pumpen har misslyckats är att motorn stannar när gaspedalen trycks ned medan du kör och motorn inte startar alls.
3

Titta på vad bränsletrycket av motorn är att se om det är för lågt. Anslut bränsletrycksmätaren till schraderventilen av motorn. Den schraderventilen liknar luftmunstycket på en cykel däck. När mätaren är ansluten slår av motorn och låt den gå på tomgång. Läs nivån bränsletrycket på mätaren och se om trycket är för lågt. Om du är osäker på vad rätt bränsletryck nivå är att kontakta din lokala Toyota återförsäljare för att ta reda på eller prata med en mekaniker som är bekant med Toyota Camry fordon.
4

Bestäm om bränsle tryckregulatorn arbetar som det ska. Om bränsletrycket är lågt regulatorn kan vara problemet i stället för bränslepumpen. Lämna bränsletrycksmätaren ansluten till Schrader ventil och kör motorn på tomgång. Använd tång för att pressa bränsleledningen kör till bränsletrycksregulator. Titta tryckmätaren som du pressa. Om bränsletrycket ökar medan du pressa regulatorn behöver ändras i stället för bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67607.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.