Felsökning av en fläkt fungerar inte

För att fastställa orsaken till en fläkt misslyckande, isolera motorn, och utföra vissa grundläggande elektriska tester. Ta bred kunskap om el och specifika kunskaper om användningen av elektrisk testutrustning. Ett kopplingsschema för det specifika fordonet är också till hjälp. Beakta säkerhetsföreskrifter vid arbete med elektricitet. Saker du behöver
Multimeter
Jumper leder
testlampan
Visa fler instruktioner Bloglovin Följ Power
1 Kontrollera säkringarna.

Kontrollera säkringarna först. Säkring fel orsakar ofta komponentfel. Byt säkringen om blåst, om inte, fortsätt till steg 2
2

Kontrollera om makten i själva motorn.. Använda ett test ljus eller en multimeter inställd på volt, koppla ur fläktmotorn. Att hålla den svarta kabeln på en bra plats, oftast en bult på motorblocket, och fläkten påslagen, använd den röda ledningen till sondera pluggen som vanligtvis fäster på fläktmotorn. Mätaren ska läsa mellan 9 och 11 volt eller testet tänds. Om spänningen är rätt eller testet lyser, går du till steg 3. Om inte, gå till steg 4.
3 Ansluta till en strömkälla.

testa anslutningen till fläktmotorn. Ta två hoppare ledningar, en svart och en röd. Anslut den svarta kabeln till jord och därefter till fläkten motoranordningen. Anslut den röda ledningen till en strömkälla och därefter till ledarna på motorsidan av frånkopplad anslutning. Om motorn roterar, är kontakten dålig. Reparera kontakten. Om motorn fortfarande inte startar, är motorn dåligt. Byt ut motorn.
4

Test växeln. Plug tillbaka kontakten till fläktmotorn, och sedan spåra kablaget tillbaka till kontakten närmast fläktmotorn omkopplare, vanligen placerad under instrumentbrädan. Koppla ur kontakten och ställ in multimetern på ohm. Placera en bly på ett utsprång av kontakten och den andra ledningen på kraften i stift i kontakten, se till att de inte vidrör varandra. Om du slår på strömbrytaren på, bör du få en behandling mellan 0,01 och 0,03 ohm. En något högre läsning är godtagbart eftersom switchar varierar i motstånd. Om du får något utslag på någon av omkopplarinställningar, är övergången dåligt. Byt ut det.
Gå djupare
5

test för att se om omkopplaren får ström från batteriet. Lämnar omkopplaren frånkopplad, växla multimeter volt igen, eller använd ett test ljus. Jordning den svarta kabeln som förut, använd den röda ledningen till sondera kontakten. Vanligtvis en grön eller röd tråd kommer att vara hett, eller makt, tråd. Konsultera kopplingsschema för det specifika fordonet om tråden färgen är okänd. Om mätaren visar rätt spänning, eller testet tänds, växeln får ström, gå direkt till steg 3. Om den inte gör det, gå vidare till steg 2.
6 Typisk kabeldragning kontakt

Leta efter en paus i ledningsnätet om testet lyser inte, eller visar mätaren inget värde, det är ett brott i kablaget mellan brytaren och batteriet. Följ kablaget, kontrollera den varma tråd för spänning vid varje anslutning, tills du hittar paus. Reparera avbrott.
7

Leta efter ett avbrott i ledningarna mellan växeln och fläkten om mätaren visar spänningen eller ljuset tänds och du har testat växeln och motorn. Följ ledningsnätet så noggrant som möjligt mellan dessa två platser, söker utbrända fläckar eller brott i kabeln. När pausen är belägen, reparera eller byt kablaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65605.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.