Effekterna av spruckna avgasrör

Avgassystem läckage av något slag är irriterande och farlig, men spruckna grenrör presentera en helt ny nivå av fara. Dessa sprickor uppstår oftast vid grenröret fläns och är kulmen på ålder, defekter tillverkare och upprepade värme cykling. Gjutjärn grenrör kan oftast repareras, och rörformiga grenrör kan ersättas, men båda hållen, är detta ett problem som du inte har råd att ignorera. Luftbränsleförhållandet

om sprickan suger i kall luft från utsidan in ditt avgassystem, kan syresensorn läsa detta som en mager blandning. Följaktligen kommer det tillföra extra bränsle för att kompensera, vilket resulterar i en rik eller "choke" tillstånd. Detta kommer att orsaka ojämn tomgång, dålig bränsleekonomi och kan resultera i motorskador under vissa förhållanden.
Utsläpp härdsmälta

Bilens katalytiska butiker omvandlare värmen från avgaserna från motorn och använder den för att konvertera skadliga kemiska emissioner och oförbränt bränsle in i flera inerta former. Om datorn är tillåtet att injicera stora mängder av bränsle, kommer katalysatorn fånga kolväten, skickar sin temperatur genom taket. Även om dessa enheter normalt arbetar vid mer än 800 grader F, 1500 + graders temperatur uppstår under dessa förhållanden kommer snabbt smälta sin interna matris och göra den permanent skadad.

Inte bara kan en konverterare härdsmälta bli kostsamt, Det är också ganska farligt. Om externa temperaturen överstiger 900 grader, står omvandlaren en verklig chans att flash-antända närliggande brännbara som olja och fett.
Gas Danger

En sprucken avgassystem grenrör kommer nästan säkert läcka någon mängd avgaser in i motorrummet. Dessa obehandlade avgaser innehåller stora mängder kolmonoxid, en klar och luktfri kusin CO2. Denna molekyl kan ersätta syre i blodet, vilket orsakar dåsighet, kvävning och slutligen döden. Sannolikheten för detta ökar drastiskt i trafiken, där kolmonoxiden gaser kan samlas under huven och dras in i kupén genom A /C kanaler.
Explosion
< p> Det mest skrämmande möjliga effekten av ett avgasgrenrör crack är att den främre delen av bilen blåser till bitar som en gigantisk bränsle /luft bomb. Några av de extra bränsle sprutas genom din motorns styrdator kommer arbeta sig ut ur sprickan i form av gas ånga. Denna heta, rå ånga kan ansamlas under huven, fylla den till den grad av mättnad och eventuellt exploderar. Beviljas, är det inte sannolikt att uppstå om du sitter i trafiken i 2 timmar utan att engagera kylfläkten, men det är ett känt möjlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64495.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.