Felsökning av lamporna på en Toyota Corolla

När alla lampor på din Toyota Corolla utvecklar problem, oavsett om det är strålkastare, lampor kupol, lampor instrumentbrädan eller någon annan belysning, kan det vara förvirrande och ibland farligt om du kör på natten . Källan till problemet kan kräva en enkel fix eller vara ett symptom på ett större problem. Du behöver inte vara en bil eller elektrisk expert för att göra vissa grundläggande felsökning av problemet. Många gånger du kan lösa problemet själv utan att behöva ta bilen till en mekaniker. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
testlampan Tool Review Säkring avdragare
Visa fler instruktioner
1

identifiera vilken typ av problem, såsom Om lamporna är svagt eller inte komma på alls. Också identifiera om alla lampor är drabbade eller om det bara är en eller ett fåtal lampor. Detta bidrar till att avgöra källan till problemet.
2

Leta upp och testa ljusstyrning. På många Corolla modeller, instrumentpanelen lyser har en dimmer vredet. Kontrollera att dimmern är uppskruvad så att lamporna får ström. Denna ratt är oftast placerad till vänster om ratten. Dessutom är Corollas ibland utrustade med en huvudströmbrytare för innerbelysning, vanligen placerad på mittkonsolen. Kontrollera att strömbrytaren är inställd på "On" läge. För den exakta placeringen av ljusreglering rattar och on /off brytare, se bruksanvisningen för din Corolla.
3

Kontrollera den totala effekten till bilen. Om andra tillbehör i bilen, såsom radio eller vindrutetorkare, inte fungerar eller ställer ut oberäkneligt beteende, kan bilens batteri är låg eller döda. Ladda eller byt ut batteriet om det behövs. Batteriet i en Corolla är typiskt placerad direkt bakom förarsidan strålkastare i motorrummet.
4

Undersök säkringarna. Om en eller flera säkringar är trasiga, kommer vissa belysning funktioner får inte ström från batteriet. De två primära säkringshållare i en Corolla sitter under instrumentbrädan på förarsidan till vänster om ratten, ofta bakom en liten dörr, liksom på förarsidan i motorrummet, precis bakom batteriet, inuti en svart täckt låda. För att kontrollera säkringarna, avlägsna locket eller luckan och använd säkring avdragare för att ta bort säkringen. Om metallen kontakten inuti plasten bryts, måste säkringen bytas.
5

Kontrollera integriteten av glödlampan. Om endast en eller två lampor inte fungerar och säkringen är intakt, kan lampan vara utbränd. Vissa lampor kan vara svårt att ta bort baserat på deras tillgänglighet. Om du kan ta bort glödlampan ur lampsockeln, kan du kontrollera om glödtråden är fortfarande intakt. Om du byter lampa kontrollerar du skaffa en exakt modell ersättare. Kontrollera instruktionsboken för din Corolla eller kontakta din lokala Toyota-återförsäljare serviceavdelning för att bestämma modellen av lampan.
6

Bestäm om ledningar som leder till ljuset bedriver el. Anslut minuskabeln på testet lätt verktyg till den negativa polen på bilbatteriet. Anslut därefter pluskabeln på testet lätt verktyg till den positiva ledningen på strålkastaren kablaget. Om du är osäker på vilken tråd är den positiva tråd, konsultera din instruktionsbok för kopplingsschema. Om ljuset tar emot el, ljuset i testet lätt verktyg kommer att lysa. Om testet ljuset verktyget inte lyser, kan det finnas ett problem i ledningar som leder till ljuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66604.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.