Hur man testar en enhet Temperatur Skickar

Temperaturen sändande enheten, mer korrekt kallas en temperatursensor, är en av de viktigaste givarna i din bil. Det är den sensor som talar om för datorn när motorn har värmts upp tillräckligt för att datorn ska uppmärksamma de många andra givare på motorn och avgassystemet. En kall motor får datorn att vara i det slutna läget, en dåligt fungerande temperaturgivare kommer få datorn att lämna styrkretsarna i denna slutna, vilket orsakar dålig prestanda, potential motorstopp och dålig gas körsträcka. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

koppla ur kontakten från givare för kylvätsketemperatur (temperatur sändarenhet). Mät motståndet över kontaktstiften med hjälp av en digital multimeter och skriver detta värde ner. Gör detta innan du kör motorn, måste det vara kallt för detta test.
2

Anslut kontaktstycket till sensorn. Starta motorn och låt den värmas upp i två minuter.
3

Lossa kontaktstycket från sensorn igen. Mät motståndet över klämstiften igen.
4

Bestäm skillnaden i de två avläsningarna. Om det inte finns minst 200 ohm skillnaden i de två avläsningarna sensorn är smutsig eller defekt.
5

Ta bort sensorn från motorn om ohm läsning är för låg. Rengör sensorn, avlägsna eventuella avlagringar, och upprepa testet. En annan låg avläsning indikerar att sensorn är defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64746.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.