Skälen för bränslepump Fel

Bilens bränslepump är ansvarig för att pumpa bensin ur tanken och skickar det genom bränsleledningar till motorn. Om bränslepumpen inte fungerar korrekt, kommer din bil inte få det bränsle den behöver för att köra och kan antingen köra dåligt eller helt sluta köra helt och hållet. Bränslepumpar kan vara dyrt och tidskrävande att reparera, så det är viktigt att vara medveten om några av de faktorer som leder till bränslepump misslyckas så att du kan förlänga livslängden på din bränslepump. Bränsle Svält

Bränsle pumpar är konstruerade för att pumpa bränsle, inte luft. Om din bil inte har tillräckligt med bensin, kommer din bränslepump tvingas att pumpa luft. Om fordonet pumpar luft regelbundet, kommer bränslepumpen misslyckas så småningom. Bilens bränslepump bygger på bränslet som passerar genom den för att förse den med smörjning och arbete som kylmedel för att hålla pumpen från överhettning. Om pumpen vara svalt för bränsle, står det en större chans för överhettning och brinna upp.

Förare som regelbundet kör sitt fordon mycket låg på bränsle, eller som periodvis hålla bränsletanken mindre än en fjärdedel av sätt fullt, kommer förmodligen att uppleva misslyckande bränslepump tidigare än förare som håller en delvis helt fylld tank.
Förorenad Bensin

Bensin som har suttit för länge, innehåller för lite oktan, eller har för mycket av en korrosiv additiv såsom etanol eller ett icke-brännbart ämne, såsom vatten, kommer att orsaka problem för ett fordons bränslepump. Dessutom kan dessa ämnen orsaka insidan av bränslepumpen eller tank korroderar eller rostar. Bad bensin kan också leda till bränsle svält på grund av fel ämnen som pumpas genom pumpen och inte ger rätt smörjning och kylning.
Debris

skräp i din bränsletank från en mängd olika källor, antingen det är i bensinen själv eller den orsakas av en rostande eller korroderande bränsletanken. Om skräp sugs in av bränslepumpen, kan det täppa den eller leda till skador. Vissa bränsletillsatser att rensa skräp, men det är en bra idé att undvika att köra din bil extremt låg på bränsle, eftersom skräp har en tendens att sedimentera på botten av din bränsletank och kan sugas upp i större mängder när bränslepumpen är försöka dra de sista dropparna av bränsle från botten av din tank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66581.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.