Felsökning Honda Transmission Accord Auto

Honda Accord är en medelstor bil gjord av japanska biltillverkaren, Honda. Den Accord var den första i en serie av japanska bilar som produceras i Amerika. Även om det infördes 1976, har överenskommelsen inte kommit till Amerika fram till 1982, och det började som en kompakt bil. Den 2009 Accord är utrustad med antingen en standard eller automatisk växellåda. Även överföringen ska vara problemfri för de flesta av sina liv, det finns sällsynta fall av Honda sändningar misslyckas. Om du har problem med överföringen, måste du veta hur du felsöker problemet. Saker du behöver
ren trasa
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera transmissionsolja. Dra den orange eller gula mätsticka (beroende på år av ditt Accord) ur växellådan påfyllningsröret. Torka bort oljan från slutet av mätstickan och lägg tillbaka den i påfyllningsröret. Skjut den hela vägen ner i transmissionen och sedan dra den tillbaka ut igen. Kontrollera vätskenivån. Det bör vara mellan den övre och lägre betyg i änden av mätstickan. Om den inte är det måste du lägga transmissionsolja genom påfyllningsröret via en tratt.
2

Starta Accord motor och låta bilen värmas upp till normal arbetstemperatur. Om din Accord är äldre än 1990, tryck på bromspedalen och håll det medan du flytta bilen i "drive", och steg på gaspedalen i högst 20 sekunder. Notera de maximala varvtal på varvräknaren och kontrollera detta mot specifikationerna stallhastighet listade för din årsmodell av Accord (dessa återfinns i bilens servicemanual).
3

Flytta Accord i enheten och ta bort foten från bromsen. Tryck inte på gaspedalen. Om din Accord inte "krypa" framåt, kan du ha ett problem med momentomvandlaren på växellådan.
4

Flytta Accord i enhet. Tryck försiktigt på gaspedalen. Om dina Accord spänn och din överföring vätskenivåer är OK, då detta indikerar ett misslyckande av Accord s koppling driven momentomvandlare. I sällsynta fall kan detta tyda skadade hund-tänder på transmissionsorgan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64172.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.