1998 Mitsubishi Montero Compression Felsökning

Mitsubishi Montero är en sport utility vehicle tillgänglig i två-eller fyrhjulsdrift. Den är utrustad med en 3,5-liters enkel överliggande kamaxel V-6 motor i fyrhjulsdrift modell. Om motorn inte har rätt mängd kompression, kommer det inte att starta eller fungera korrekt. Komprimering är avgörande för bränsle-och luftblandningen att brinna rent och effektivt. En av de mest uppenbara tecken på låg motorkompressionsbroms är om motorn vevar snabbare än normalt. För att diagnostisera detta tillstånd för vissa, måste du utföra en kompression test. Saker du behöver
Compression testkit
Tändstiftshylsa
3/8 spärrnyckel och förlängning
Shop Handdukar
Tändstiftshätta tänger
Olja kan fyllas med motorolja

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera motoroljan för att se om nivån är normal innan detta test. Kontrollera att batteriet och startanordningen är i gott skick. Du kommer att behöva för att kunna starta motorn över på sin normala veva hastighet för att slutföra detta test. Tryckprov bör också utföras med motorn vid arbetstemperatur. Kylvätsketemperaturen måste vara mellan 175 och 200 grader. Om Kylvätsketemperaturmätare är i det normala intervallet, bör motorn vara varm nog. Komprimering måste testas med en varm motor så att delarna är expanderade till sin maximala storlek.
2

Lossa tändkablarna med gnistan tång plug boot. Använd dessa tång för att förhindra skador på kablarna. Ta del av platsen för varje kabel så att du ska kunna installera dem på samma plats. Använd tändstiftshylsa och spärr för att ta bort alla tändstift. Koppla bort vevaxelläget givare placerad på framsidan av motorn. Detta kommer att stänga av tändningen och bränsleinsprutningen.
3

Täck hålet tändstiftet med en trasa. Veva runt motorn några gånger. Inspektera trasan för främmande material fast vid det. Om du ser främmande material, kunde denna cylinder har upplevt ett stort misslyckande, och kommer att behöva utvärderas vidare. Håll borta från tändstiftshålen vid alla tillfällen när veva. Skruva fast kompression mätare i den första tändstiftshålet. Helt öppna spjäll och veva runt motorn i ca 10 sekunder. Läs komprimering värde och ta del av det.
4

Kontrollera komprimering på samma sätt på de övriga fem cylindrarna. Notera resultaten från varje cylinder. Standarden komprimering behandlingen är 171 pounds per square inch. Den lägsta godtagbara behandlingen är 127 pounds per square inch. Cylindrarna kan variera mellan alla sex vid 14 pounds per square inch. Varje läsning eller skillnad i avläsningar utanför dessa områden är ett tecken på ett problem.
5

Squirt en liten mängd motorolja i tändstiftshålet i cylindern med den onormala värden. Upprepa kompressionstestet genom att sätta in kompression spårvidd och igångsättning av motorn med gasreglaget öppen. Om kompressionen ökar när du lägger på olja, är problemet i en kolvring eller slitna cylinder yta. Om kompressionstrycket inte stiger, är problemet i ventilstyrning. Det kan vara en bränd eller defekt ventil eller säte, eller tryck kan läcka ut från topplockspackningen. Anslut vevaxelläget sensorn och montera tändstiften och kablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66519.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.