Hur bestämma en generator Problem

Generatorn i din bil är konstruerad inte bara för att hålla batteriet laddat, men också att leverera köra ström till bilens elektriska tillbehör. Tyvärr kan någon generator misslyckas med tiden på grund av ålder och slitage, och svagare generatorn blir, desto mer belastning läggs på batteriet för att behålla makten till fordonets tillbehör. Det finns ett antal symtom som kan dyka upp, och diagnostisera dessa symtom kan hjälpa dig avgöra om du behöver byta din generator. Instruktioner
1

Slå fordonet på och lyssna till generatorn när motorn är igång. Om du hör något gnisslande, slipning eller skrikande från generatorn, kan lagren i generatorn eller på generatorns remskiva att gå dåligt.
2

Kontrollera din Voltmätare om din bil är utrustad med en. Slå på alla tillbehör, inklusive HVAC fläkt, strålkastare, och radio, och kontrollera mätaren för en minskning i volt. Om spänningen sjunker under det normala intervallet anges på mätaren, får generatorn att få alltför svag för att tåla ordentlig utgång.
3

Stäng av bil utanför och placera din hand på generatorn. Om generatorn är väldigt varm vid beröring, kan lagren eller isolering inom försämrats, vilket gör att generatorn att överhettas. Använd en voltmeter för att kontrollera batteriets yta spänning
4

. Placera den röda pluskabeln på batteriets pluspol och den svarta minuskabeln på den negativa batteripolen. Med motorn avstängd, bör batterispänningen vara cirka 12,5 volt. Starta motorn och kontrollera generatorn laddspänning. Voltmetern bör läsa mellan 13,6-14,3 volt. Om voltmetern läser annars kan generatorn vara trasig.
5

Lokalisera batteriet och lossa minuspolen kabel utan att ta bort det. Starta bilen, och sedan dra den negativa terminalen kabeln helt från batteriet. Om generatorn är i gott skick, bör bilen vara igång. Motorn kommer omedelbart dö om generatorn är dålig. Detta steg bör endast göras på äldre fordon, som utför detta på ett modernt fordon kan skada känslig elektronisk utrustning i fordonet.
6

bort generatorn från fordonet och har en professionell bänk test generator för dig. Detta kan göras på de flesta bildelar butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66875.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.