Felsökning av en Distributör plocka upp i en 1995 Ford Mustang

Distributören pickup i en 1995 Ford Mustang är ungefär som en senare modell vevaxelsensor i funktion, även om det är i distributören. Den pickup är en tänd-driven magnetisk Hall-effektsensor med sin signal som framställts genom användning av ett runt hjul med upprättstående kvadratiska blad, som kallas Slutarlamellerna. Som ett av bladen passerar framför sensorn spänningen är hög. När bladet passerar, orsakar den tomma platsen mellan bladen ett spänningsfall. Den ökade spänningen laddar spolen och spänningsfallet triggar tändningen styrmodulen för att skjuta spolen. Saker du behöver Review, Digital voltmeter med förmågan att mäta millivolt
Rak stift
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och lokalisera modulen tändningslåset på den främre botten av fördelaren. Det kommer att ha en multi-wire vertikala plugg.
2

Skjut en rak stift noga igenom den översta tråden på kontakten, vilket är PIP-tråd. Detta är signalen till tändningen styrmodulen. Anslut den svarta voltmeter leder till en bra jord.
3

Anslut den röda voltmeter leda till rakt stift. Har en hjälpare starta motorn medan du tittar på voltmetern. Eftersom motorn försöker starta voltmetern visar spänningsspikar. Tolv volt visas för en millisekund och sjunka till 0 i en upprepande cykel. Detta är signalen. Om ingen signal finns sensorn är dålig. Om det finns en signal, kontrollera gnistan på tändstiften. Om det inte finns någon gnista, är tändningen styrmodulen på framsidan av distributören dåligt, vilket vanligtvis är fallet med en Mustang.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66438.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.