Hur man testar för en svag Tändspole

Tändspolar leverera elektrisk laddning som behövs för att avfyra ett tändstift. Äldre bilar har en enda spole som levererar el till en distributör, som sedan skickar den kostnadsfritt till tändstiften. I nyare motorer har tändningslåset modulen ersatt den traditionella återförsäljare och enda tändspole för att leverera el till tändstiften. Tändningen styrenheten sänder nu energi direkt till enskilda tändspolar, som sedan skickar el till tändstiften. Svaga tändspolar orsakar en mängd problem för en motor, inklusive grov tomgång, misständning och tvekan och accelererat. Saker du behöver
Ohmmeter
Diagnostic felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
Single Tändspole
1

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol.
Sida 2

Mark och koppla lindningstrådar.
3

Kontrollera spolens primär motstånd. Anslut kablar till ohmmeter till de positiva och negativa polerna på spolen. Varje fordon har sina egna specifikationer för korrekt primär motstånd. Rådgör med din bilens servicemanual för denna information.
4

Kontrollera spolens sekundär resistens. Anslut en av ohmmeter leder till en av terminalerna på spolen. Anslut den andra ledningen till den stora, centrala hög spänning terminalen. Rådgör med din bilens servicemanual för rätt resistans.
5

Byt spolen som behövs.
Flera Tändspolar
6

Ta bort tändspolen järnväg eller spolpaketet montering.
7

Testa varje spole primära motstånd. Tryck ohmmetern leder till de primära terminalerna. Rådgör med din bilens servicemanual för korrekta primära motståndsvärden.
8

Testa varje spolens sekundär resistens. Tryck ohmmetern leder till en av de primära terminaler och hög spänning sekundär terminal. Bilens servicemanual har rätt resistans värden.
9

diagnostisera problem tändspole med ett diagnostiskt scan tool, vilket kan göras på nyare bilar. Anslut verktyget till fordonets diagnostiska port. Jämför några koder mot de koder i bilens servicemanual.
10

Byt spolen järnväg eller spolpaketet vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67479.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.