Tecken på en Bad Insugspackning

I insugningsröret packning, även kallad IMG, är gjord av gummi och fixeras under insugningsröret. Den insugningsröret är beläget inom motorn och är ansvarig för att tillhandahålla en blandning av bränsle och luft till cylindrarna. Intaget packningen håller att bränsle läcker från insugningsröret och förhindrar ytterligare luft från att dras in i motorn. Alla fordon är benägna att packning insugningsröret problem, även om vissa modeller är mer benägna att problem än andra. Läckor

Det vanligaste symtomet på en dålig packning i insugsröret läcker. En dålig intag packning med en läcka tillåter vatten, frostskyddsmedel eller en blandning av båda för att läcka ut från fordonet. Detta kommer att resultera i en pöl av vatten eller frostskyddsmedel på marken. Om bilen ofta parkeras på mjuk mark eller klipporna där läckande vätskor absorberas, kan en dålig packning i insugsröret identifieras genom frekvent förlust av vatten i den övre tanken eller av ovanligt låga frostskyddsmedel nivåer som fortsätter att sänka efter att återfyllas.

ojämn tomgång
p Om ett insugningsrör packning går dåligt, kan det låta för mycket bränsle eller luft för att nå cylindrarna, eller orsaka nivåerna av bränsle och luft att fluktuera bilen går på tomgång. Detta problem visar sig med ojämn tomgång. En motor som går på tomgång grov kommer få fordonet att skaka, vibrera eller rysa medan på men inte röra.
Whistle

Om insugningsröret packning har en spricka eller är lös och läcker, kommer motorn dra luft genom att små brott i packningen, vilket kan resultera i ett visslande ljud. Om sprickan eller läckan är exceptionellt stor kan visslande ljud förvandlas till en sugande buller som motorn drar in mer luft. Om detta ljud är ett tecken på en dålig intag packning, det brukar åtföljas av en ojämn tomgång och läckande vätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65039.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.