Orsakerna för att ersätta en drivknut

CV (konstant hastighet) fogar är ledade kopplingar mellan de snurrande drivaxlar och hjulnav för fordon. En drivknut låter hjul och däck montering att fluktuera upp och ned med fjädring medan axeln kontinuerligt vänder. CV-leden är en teknisk motsägelse - det upprätthåller enorm stress i drift, men kan snabbt skadas om de utsätts för smuts eller andra föroreningar. Tyvärr kan en skadad drivknut inte repareras, CV gemensamma församlingen måste bytas. Boot Föroreningar

CV boot är en luftballong gummihylsa innesluter CV gemensam församling. Boot tätar CV joint och förhindrar kontaminering (smuts, vatten eller någon typ av smörjning lösningsmedel såsom bensin) från att komma in i CV-leden. Eftersom CV ständigt roterar och artikulerar under drift, kan den minsta smuts eller lösningsmedel slipa snabbt bort metalldelar eller tvätta bort petroleumsmörjmedel. Båda problemen kan leda till drivknut misslyckande.
Wear

Med ökad körsträcka, kan CV-leden slitage och förlorar förmågan att artikulera genom ett komplett utbud av rörelse. Föraren kommer att märka ljud från hjulen och även förändringar i hanteringen. CV-leden kan bli stel eller löst med slitage, beroende på de berörda delarna. Också, eftersom CV-leden bär, kan anslutningarna lossna som metall verk på metall. Smörjning kan minska metall slitage, men så småningom kommer CV-leden når sin maximala livslängd. När CV-leden ersätts till följd av ökat slitage, bör CV boot också bytas. Kängan är sammansatt av gummi och torkar och förlorar flexibilitet med ålder, minskar dess förmåga att skydda den nya CV-leden.
Brist på smörjning

drivknut smörjs med fett. En port tillåter en fettspruta för att injicera smörjmedel in i leden utan att ta bort boot. Om CV-leden går under alltför lång tid utan smörjning, kommer den tillgängliga smörjmedel krisar med användning, och de rörliga delarna kommer att generera friktion och slitage. En annan komplikation är att smörjningen kan vara kontaminerade med åldern. Även om metalldelarna är smorda för att minska friktionen, kan små partiklar av metall från CV-leden själv bli suspenderade i smörjning. Så småningom kan dessa partiklar arbeta tillbaka till dess rörliga delar och leda till att bära trots adekvat smörjning. En vanlig drivknut inspektion kan avgöra om tillgängliga smörjmedel bör tas bort, de komponenter som rengjorts grundligt och rent smörjmedel tillsätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65502.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.