Felsökning av en Mustang Ignition Problem

Ett problem med tändsystemet kan resultera i en motor som inte startar eller en motor som startar men går ojämnt. Felsökning orsaken till en antändning problem kräver en inspektion av varje systemets huvudkomponenter, inklusive batteri, de tändstift och kablar, och distributören. Lyckligtvis, eftersom tändsystemet s är ganska grundläggande i design, kan orsaken till de flesta startsvårigheter brukar snabbt lokaliseras. Saker du behöver
Voltmeter mätare
tändstiftsnyckel
Blade-stil bladmått
Motor specifikation manual
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriets skick med en voltmeter mätare. Placera den svarta proben till den negativa batteripolen, och sedan placera den röda proben till den positiva polen. Voltmetern ska visa mellan 12 och 14 volt. Om den inte gör det, har batteriet och generatorn inspekteras av en professionell.
2

Undersök hela längden på varje tändstift tråd för spruckna eller bränd isolering.
3

Undersök längden på tändkablarna för crossfire potential. Crossfire uppstår när strömmen från ena tändkabeln stör ström från ett annat tändkabeln. Crossfire inträffar vanligen när två tändstift trådar touch. För att undvika detta, installerade Ford gnista separatorer tändkabeln, som är av plast fästen som håller trådarna isär. Avskiljarna ligger på toppen av ventilkåpan (er). Om en tråd har glidit ur sitt separator, tryck på tråden i dess spår i separatorn.
4

Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och undersöka varje kontakt vara porslin dricks. Om avlagringar på spetsen är allt annat än en ljusbrun färg, ersätta pluggarna.
5

Undersök undersidan av fördelarlocket för svart eller grön-färgad metall kontakter, vilket skulle kunna förhindra gnista från att nå tändstiften.
6

Undersök metallspets fördelarens rötor för en bränd spets, som skulle kunna hindra den gnista från att nå fördelarlocket.
7

Kontrollera gapet distributören punkten med ett blad-stil bladmått. Poängen är komponenterna vid basen av insidan av distributören, underifrån fördelarlocket, som ser ut som pincett. Avståndet mellan de två spetsarna av punkter är gapet. Gapet måste uppfylla motorns specifikationer. Konsultera motorns specifikation handbok för att bestämma lämplig lucka, eftersom gapet varierar beroende på år av Mustang och typ av motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65477.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.