Felsökning av en 1991 Ford Explorer

I 1991 års Ford Explorer var den andra produktionen år av fordonet som var avsedd att ersätta Bronco II i Fords sortiment upp. Byggd på samma ram som används för Ford Ranger pickup, har Explorer den "vinnande kombination av storlek, stil och verktyg som folk ville ha," enligt hemsidan Edmunds.com. Den 1991 Explorer fanns tillgänglig i fyra-och två-dörrars versioner och används fram-eller fyrhjulsdrift. Du kan felsöka Explorer hemma om det inte fungerar som du förväntar dig att det ska vara. Saker du behöver
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din 1991 Ford Explorer, tryck på bromspedalen och flytta transmissionen väljaren från "Park" i "Drive"-läge. Om transmissionen växlar grovt eller rycker bilen en aning, placera Explorer tillbaka i "Park", och har någon titta under bilen till mitt område av bilen precis bakom framhjulet. Leta efter någon vätska som kan droppa från Utforskaren. Detta är platsen för den automatiska överföringen och om det finns en läcka, kan det tyda på en packning kommer att behöva ersättas. Stäng av motorn, dra nivå för att öppna huven och dra ut oljestickan för transmissionsolja. Inspektera stickan för att se om det ligger under "Add" linje. Om transmissionsolja är låg, tillsätt tillräckligt med transmissionsolja för att få upp nivån till rätt nivå.
2

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln fram emot att starta din 1991 Ford Explorer. Om bilen inte startar, men vänder över, kan tändstiften inte producerar tillräckligt gnista för att starta motorn. Ta ut nyckeln ur tändningen och öppna huven till motorrummet.
3

Koppla loss tändkablarna från toppen av tändstiften och ta bort tändstiften ur motorn med en tändstiftsnyckel. Inspektera slutet av tändstift och observera mängden kol som har byggts upp på tändstiftet. Använd en stålborste för att rensa bort i slutet av tändstiftet. Om kolet uppbyggnaden är betydande, ersätta de använt tändstift med nya. Skruva tändstiften tillbaka in i motorn och dra fast med en tändstiftsnyckel. Anslut tändkablarna till stiften och starta 1991 Explorer.
4

Sätt i nyckeln i tändningslåset. Vrid knappen för att starta 1991 Explorer. Om fordonet inte startar, öppna huven och leta reda på bränslefiltret. Förbränningsmotorer kräva korrekt mängd bränsle och luft för att starta. Om bränslefiltret är inkopplad, kan det beröva motorn av gas. Byt bränslefilter och starta 1991 Ford Explorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67619.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.