Felsökning av en 1991 Ford Taurus som läcker frostskyddsmedel

motorns kylsystem på en 1991 Ford Taurus består av en radiator, vattenpump, overflow tank, värmare kärna, termostat och diverse slangar. Med alla dessa ställen att täta, kan jaga ner ett frostskyddsmedel läcka verka som en lång ordning. Tyvärr, när systemet börjar förlora kylarvätska, det kan inte längre kyla motorn ordentligt. Ett oadresserad kylvätskeläckage kan snabbt förvandla din Taurus motor i en 500-pound Papperspress. Vid de första tecknen på kylvätska förlust, har läckan diagnostiseras och repareras. Spendera lite för detta kommer att rädda dig från att spendera en hel del för att byta ut motorn. Saker du behöver
Radiator tryckprovare
Ficklampa
inspektion Rags spegel Addera Visa fler instruktioner
1

Lyft huven, ta bort kylaren locket från toppen av kylaren och installera testaren kylarens på kylaren påfyllningshalsen. Du kan köpa en testare radiator tryck på de flesta bildelar återförsäljare. Vissa återförsäljare lån även eller hyra ut dem om du inte vill köpa en.
2

Pump trycket testare, per testarens tillverkarens anvisningar. Varje märke av testare är lite annorlunda så se till att bekanta dig med hur denna testare fungerar innan du ansluter den till din radiator.
3

Kontrollera hela kylsystemet med en ficklampa och spegel efter tecken på läckage. Titta på tryckmätaren på tryckprovare regelbundet för att se hur långt det trycket har sjunkit. Du kan behöva pumpa tryckprovare tillbaka upp om trycket sjunker för långt innan du har satt fingret på läckan.
4

Kontrollera vattenpumpen, särskilt läckhål och tätningsytan.

5

Inspektera kylaren, fram och tillbaka, koncentrera sig på tanken pressningar och svalare beslag linje.
6

Kontrollera termostathuset.
7

Inspektera inloppet värmeelementet /utlopp i brandväggen.
8

Kontrollera alla slangar, inklusive ovansida och botten kylarslangar, båda Värmeslangarna, förbi slangar och bräddavlopp slangar tank.
9

Inspektera overflow tank, särskilt i botten där tanken sömmen är placerad.
10

Inspektera frysa pluggar i motorblocket och tillbehören på insugningsröret.

11

Kontrollera din motorolja. Om oljan liknar en milkshake, du har en intern motor läcka. Baserat på fordonets ålder, är denna typ av fel brukar katastrofal, vilket ersätter motorn är i ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63735.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.