Hur läser jag Koder för 1988 Buick Electra?

Den 1988 Buick Electra var utrustad med ett OBD (onboard diagnostik) system som inkluderade självdiagnostik som lagrade felkoder för hämtning och användning under diagnostik. Detta var en förbättring jämfört med tidigare "Minsta Function" datorsystem som endast kontrollerade bränslesystem och kan inte lagra felkoder, kräver diagnosen vara klar när motorn var igång. Du kan hämta koderna i Electra med en billig felsökningsverktyg. Saker du behöver
Scan Tool Review service manual
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "OFF"-läge och anslut kontakten på slutet av genomsökningen verktyget kabeln i den diagnostiska porten. Den diagnostiska porten på '88 Electra är placerad under förarens sida av instrumentpanelen till höger om rattstången. Klipp batteriet ledningar på scan tool till batteripolerna använder batterikabeln adaptern eller anslut nätsladden i cigarettändaruttaget, om det fungerar.
2

Vrid tändningsnyckeln till "RUN "position och välj" Läs "från menyn på skärmen eller tryck på" Read "knappen på scan tool, beroende på tillverkaren av verktyget. Verktyget kommer nu att visa de numeriska koderna. Vissa verktyg kommer även visa en beskrivning av koden.
3

Skriv ner alla de koder som lagras i datorn. Jämför de koder och beskrivningar som visades av verktyget till informationen i servicehandboken. Servicemanualen kommer att ha information om testning och diagnostiska metoder för varje kod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65266.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.