Tecken din bil batteriet behöver bytas

Bilbatterier är ryggraden i en bil elsystem. Dessa enheter ger ström för uppstart, erbjuder en jordpunkt på bilens chassi och kan fungera som en kraftkälla för en kort tid om generatorn inträffar. Eftersom ett bilbatteri spelar en så avgörande roll i fordonens insatser, är det viktigt att veta när ett batteri ska bytas. Orsaker och symptom på en sviktande batteri

Ett bilbatteri är avsedd att pågå i några år, men får ett batteri som har utsatts för extrem värme eller extrem kyla sönder i förtid. Ett batteri utsätts för felaktiga laddningsförfaranden också kan vara benägna att tidigt brott.

Ett batteri som behöver bytas ofta misslyckas med att starta bilen. Detta symptom är lätt att känna igen - startmotorn, som drivs av batteriet, kommer inte att stänga av motorn tillräckligt snabbt för att starta. Batteriet kan också misslyckas att stänga av startmotorn alls, istället vilket får motorn att avge ett klickande ljud. Bilar utrustade med en voltmeter på instrumentpanelen ofta visar spänningen behandlingen i den röda zonen (mindre än 12 V) när fordonet är påslagen men inte igång.

I sällsynta fall kan ett batteri har en intern kortslutning. När detta händer, kan batteriet överhettas eller sväller. Ett batteri i detta tillstånd bör bytas ut omedelbart.
Situationer där batteriet inte behöver bytas
p Det finns vissa tillfällen när ett batteri verkar som om det kräver ersättning men egentligen behöver service.

En lös batterikabel kan göra en bil elsystem intermittent beter sig som om batteriet behöver bytas. För att korrigera detta, helt enkelt dra åt skruven som håller batteripolen till batteriet stolpen.

Korrosion runt batterikablarna, kommer terminaler eller inlägg orsaka en dålig elektrisk anslutning. Metal oxidation påverkar elektriska ledningsförmåga metalldelar batterikabeln, så det är viktigt att hålla dessa delar som fri från korrosion (i form av grönt eller vitt "rust") som möjligt. För att korrigera detta, rengör de drabbade delarna med en blandning av bakpulver och vatten, skölj delarna och torka dem. Gnid en liten mängd vaselin eller fett på de rengjorda delarna för att förhindra framtida oxidering.

Vissa blybatterier kräver regelbundet underhåll genom att fylla cellerna med destillerat vatten. Ett batteri som är i behov av vatten kommer att misslyckas med att tillhandahålla den nödvändiga kraften för att starta ett fordon. För att åtgärda detta problem, kontrollera cellerna för att se om vattnet är nödvändig, och tillsätt vatten vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64526.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.