Felsökning av en Vacuum Läckage i en bil

Förbränningsmotorn fungerar som en sluten behållare av kontrollerade explosioner. Motorn behöver luft (syre) för förbränning, dra in det genom luften en filtrerande källa. Ibland extra luft kommer in i systemet via en misslyckad tätning, hör antingen till en komponent, eller vakuum linje som har gått sönder eller frånkopplad. Dessa kallas vakuum läckor, och de kan härröra från ett flertal källor. Vakuum läcker upprörd luft-till-bränsle och kan orsaka magert misständning, dålig motorprestanda och förändringar i bränsleekonomi. En observant fordonsägaren kan hitta dessa läckor genom att använda några verktyg och lärda tekniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
vakuummätare
Varvräknare
Förgasare Cleaner Review Rags
Visa fler instruktioner
Felsökning Vacuum Läckor

1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbromsen engagerade. Starta motorn och höja huven. När motorn går på tomgång, lyssna efter eventuella väsande eller visslande ljud som kommer från basen av spjällhuset, förgasare eller insugningsröret. Bullret kan åtfölja en snubblande motor eller ojämn tomgång. Den suger luft buller kommer indikera ett vakuum läcka på en packning. Tillkännagivande om motorn tomgång visar en högre än normalt varvtal läsning, eller om förgasaren vägrar att anpassa sig för hastighet eller blandningen inställning. Ett litet vakuum läcka ökar tomgångsvarvtalet och kommer inte att justeras ner.
2

Kontrollera alla vakuum rör och slangar för sprickor och frånkopplingar medan motorn går på tomgång. Titta på anslutningarna vakuum ledning i spjällhuset basen, eller förgasaren bas packning (om du har någon). Undersök stora PCV ventil slang som går in i ventilkåpan för en ordentlig tätning och bra skick. Undersök stora booster slang för frånkoppling vid bromsservon membranet. Kontrollera skicket på genomföringen sigill - ett vakuum läcka på bromsservon kommer att orsaka din bromspedalen att kännas "hårt." Kontrollera alla vakuumledningarna på givarportar för en korrekt tätning och linje skick.
3

med en burk med förgasare renare att spraya runt området i insugningsröret, throttle flaska bas eller förgasaren bas packning. Leta efter någon förändring i motorns varvtal vilket kommer att stiga när förgasaren sprayen träffar nära källan av vakuum läcka. Var ytterst noga med att inte spraya förgasare renare nära platser tändstiften eller pluggar ledningar.
4

Hook upp en vakuummätare till någon vakuumkällans linje eller slang nära insuget. Se din bruksanvisning för korrekt vakuumavläsning i inches av kvicksilver (Hg). Om mätaren visar för låg läsning, indikerar det ett vakuum läcka. Generellt för de flesta bilar, någon läsning som inte stannar inom 16 till 22 inches av kvicksilver och understiger den siffran kommer att peka på en vakuum läcka. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65633.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.