Hur Test Generator Load

Utan en fungerande generator, kommer batteriet i din bil eller lastbil misslyckas i slutändan. När detta händer, hittar du dig själv utan en fungerande bil och eventuellt strandsatta. Således är det viktigt att säkerställa att generatorn, den viktigaste delen av laddningssystemet av fordonet, producerar tillräcklig spänning för underhåll av batteriet. Ett av de bästa sätten att kontrollera produktionen av generatorn är att utföra ett belastningsprov. Detta betyder helt enkelt att du måste placera en belastning eller påfrestning på generatorn för att se om det producerar rätt kostnad. Saker du behöver
12-volts digitalvoltmeter
Ammeter
Assistant Review Batteri post och terminal pensel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och stäng av motorn. Öppna huven och ta bort eventuella sköldar eller skydden som täcker batteri och generator.
2

Kontrollera polerna på batteriet. Om de är korroderade eller smutsig, rengör dem med ett batteri post och terminal pensel.
3

Anslut 12-volts digital voltmeter till de positiva och negativa polerna på generatorn. Terminalerna bör markeras med plus-och minustecken, som representerar positiva och negativa. Dessutom motsvarar färgen röd med positiva, medan svart representerar negativ.
4

Se till att du håller amperemeter minst 6 inches bort från generatorn, för att minska risken för störningar. Du bör också se till att dina testinstrument är borta från alla rörliga motordelar, såsom remmar eller fläktar. Fordonet skall startas i syfte att genomföra belastningsprov.
5

Signal din assistent för att stänga av alla elektriska tillbehör och därefter starta bilen. Har honom rev motorn till cirka 1500 rpm. Titta på din voltmeter. Du bör se en läsning av ca 13,8-14,4 volt. En läsning under 13,8 är ett tecken på en defekt generator.
6

Fortsätt att köra bilen på ca 1500 RPM och signalera din hjälpare att börja slå på bilens elektriska tillbehör, såsom strålkastare, radio och cigarett ljusare. Håll ett öga på amperemetern. När amperemetern når 75 procent av generatorns sammanlagd effekt (de flesta personbilar har generatorer som tas ut mellan 50 och 70 ampere), signalera din hjälpare att sluta vrida på tillbehör.
7

Kontrollera voltmetern . Om voltmetern visar en minskning på mer än 0,5 volt från förra testet, bör du ha generatorn repareras, bytas ut eller, åtminstone, kontrolleras av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65174.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.