Tecknen på en dålig Radiator Cap

Kylarlocket är en integrerad del av ett fordons temperaturreglering . Det tjänar flera syften : förseglar kylsystemet från skräp och föroreningar , upprätthåller tryck och en konstant kokpunkt och tillåter kylvätska att nå kylaren. En dålig mössa kan orsaka en massa problem - lära sig att identifiera en och ersätta den för att undvika besväret med överhettning . Låg kylvätskenivå Nivåer

De flesta fordon har en varningslampa som signalerar låg kylvätska nivåer . Om du nyligen har laddat upp din kylvätskan och ljuset kvarstår kan kylmediet kokar förtid och överfyllda ut ur kylaren expansion reservoar . Detta är ett tecken på en misslyckad trycktätning på kylarlocket .
Kollapsade kylarslangar
p Om du märker att slangarna är anslutna till bilens kylare är tillplattad och böjd , är detta ett tecken på en misslyckad avkastning sigill på en kylarlocket . Denna tätning möjliggör flödet av kylmedel tillbaka till kylaren när motorn har svalnat , och ett vakuum kan skapas om flödet hindras .
Överhettning vid låga temperaturer
< br >

en överhettad motor i relativt kallt väder är det vanligaste tecknet på en dålig kylarlocket . Huvudpackningen , vilket skapar en bindning mellan locket och radiatorns påfyllningshalsen , får urholkas eller felaktigt monterad , vilket möjliggör tryckavlastning av tanken och en sänkt kokpunkt .
< Br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66517.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.