Jag Ersatt tändstiften på en 2005 F-150 och misständning är värre

tändstift typ av en kalibrerad fel, den exakta slöseri med elektroner i namn av tända ett flyktigt luft /bränsleblandning. Byta pluggarna var 130.000 miles vägen Ford antyder är sällan en dålig sak, om du arbetar med ett system på randen till misslyckande ändå. Fel stiftgapet

tändstift är tänkta att komma från fabriken med rätt luckor, men det finns ett antal skäl till varför de kanske inte. Först får samma tändstift passar ett antal olika motorer, gapping det rätt för en innebär att det kanske inte fungerar korrekt för en annan. Det andra, tändstift typiskt gå in i en stor sortering bin före förpackning, och även en liten smack till marken bandet kan kasta av gapet. Dra dina kontakter för att kontrollera igen luckorna. De bör vara mellan 0,052 och 0,056 tum för den V-6 och 4,6-liters V-8, och från 0,040 till 0,50 för 5,4-liters V-8.
Lösa eller korroderade anslutning

ha fel täppa till hål kommer att göra någon motor misständningar, men antar att det är de luckor lämnar dig med en fråga om varför det var misständning i första hand. Det kan mycket väl vara så att du har lidit skadade eller svår korrosion till en av kabelnätet pluggar gå till dina tändspolar. Terminalerna kan ha korroderat på ett sådant sätt att man lätt kontakt innan, men kopplar dem kanske har brutit den svagt anslutning. Samma sak gäller för shorts i ledningarna, det kan ha varit svag tidigare, men flyttar spolen helt pank anslutningen Addera ditt Skador på Plug Boot
Split gummiplugg stövlar är inte ovanligt, speciellt på motorer som har sett en hel del miles. Detta är även sant för coil-on-plug motorer som F-150: s, där kontakten boot själv är innesluten i ett väl i cylinderhuvudet. Delar kan hända för någon av flera skäl, men en liten split är sannolikt att växa betydligt större under spolen demontering och montering, när vridning krafter på boot kan rippa den i två. Det kan vara att den ursprungliga uppdelningen var bara tillräckligt stor för att orsaka en periodisk misständning utan att uppstarten slet vidare under avlägsnandet. Inspektera stövlar och använda dielektriskt fett i framtiden att avvärja stickning.
Bad Coil
p Det är möjligt att du hade en dålig spole till att börja med, och det var vad orsakade din misständning. Tändspolar är som strålkastare, de tenderar att blekna bort mer än de misslyckas helt. En svag tändspole skulle ge otillräcklig effekt till tändstiftet under de bästa förhållanden. Om spolen utgången inte helt i ingrepp med övre delen av pluggen, kommer den redan svag gnista måste hoppa ännu längre för att stänga kretsen. En väl fungerande spole skulle ha några problem att hoppa en millimeter breda gap, men en svag nog att orsaka en lätt misständningar skulle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68580.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.