Hur man diagnostiserar Katalysator Problem

Katalysatorer på ett fordon kan utveckla problem med tiden som kan orsaka enheterna att inte fungera korrekt. När detta händer, kan fordonet börja uppleva prestandaproblem. Du kan ha en katalysator som inte fungerar ordentligt om den blir igensatt vilket kan leda till en överhettning problem. Du kan diagnostisera Katalysator problem genom att inspektera den katalytiska omvandlaren visuellt eller genom att kontrollera mottrycket av fordonets avgaser. Saker du behöver
Bil jack
Ficklampa (tillval) katalog Borrmaskin
Manometer
Plåtskruv
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp bilen från marken med hjälp av en domkraft så att du enkelt kan komma åt den under-vagn.
2

Undersök katalysatorn och leta efter någon missfärgning eller skevhet som kan vara närvarande på enheten. Om det behövs, använd en ficklampa för att ge ytterligare ljus. En katalysator som visar någon missfärgning eller uppenbar skevhet indikerar en överhettning problem.
3

Kontrollera om din katalysator kan pluggas. Vanliga orsaker till en ansluten katalysator inkluderar nedsmutsade tändstift och ökad arbetstemperatur.
4

Ta bilen till en mekaniker och har ett mottryck utfört på avgassystemet. Om du inte vill ta bilen till en mekaniker, kan du utföra detta test själv.
5

Anslut en tryckmätare till bilens avgassystem. Du kommer att vilja använda en mätare som har en räckvidd på upp till 10 psi.
6

Borra ett litet hål i avgasröret strax bakom katalysatorn med en borrmaskin.

7

Fäst tryckmätaren till avgasröret över hålet du borrade.
8

Starta fordonet och notera avläsningen på tomgång. Avläsningen på tomgång bör vara nära noll. Steg på gaspedalen och ta motorn till ca 2500 rpm och notera avläsningen på mätaren. Om avläsningen på mätaren inte varierar, det finns ett mottryck problem med katalysatorn.
9

bort mätaren och plugg hålet i röret med en självgängande skruv med en skruvmejsel . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64582.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.