Hur felsöker jag en Överhettning 1988 Honda Civic Hatchback?

Kylsystemet i din 1988 Honda Civic är utformad för att ge många års problemfri drift. En överhettning problem indikerar att antingen en huvudkomponent har misslyckats eller att flödet av kylmedel, eller luft, har blivit begränsad. Överhettning villkor bör aldrig ignoreras eftersom även enstaka anfall av extrema arbetstemperaturer skadar motorns inre delar. Ibland kan en överhettning problem spåras till andra delar av fordonet, t.ex. bromsar eller överföring. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Civic. Kontrollera att kylarlocket och slangar är coolt. Om de är coola, ta bort kylarlocket. Leta efter en skadad tätning på kylarlocket. En skadad tätning kommer att hålla systemet från att nå sin rätta arbetstryck och kommer att orsaka överhettning. Kontrollera att det finns kylvätska i både kylaren och i kylmediet överflödesbehållare, som ligger på det inre stänkskärm. Leta efter några uppenbara läckor. Kontrollera om det finns hinder i luftflödet, t.ex. löv eller annat skräp blockerar kylarens lameller.
2

Kläm nedre kylarslangen med för hand. Om det kollapsar lätt, är detta ett tecken på att det stänger under intaget av kylvätska och bör bytas ut. Leta efter tecken på missfärgning runt slangklämmorna som indikerar en läcka. Kontrollera om några ovanliga böjar eller veck på kylarslangar. Inspektera kylarslangen för eventuella utbuktningar eller svaga punkter. Detta tyder antingen en blockering eller ett internt fel i slangen.
3

Inspektera fläktrem, letar efter tecken på avvikelser, t.ex. inglasning av den inre ytan. Detta indikerar att bandet glider och ger inte möjlighet för vattenpumpen att arbeta vid sin fulla kapacitet. Om bältet visar glasrutor, antingen dra åt eller byt ut det. Om bältet visar andra skador, såsom torr-röta eller sprickor, bör den bytas ut.
4

Undersök fläkten för att avgöra om det fungerar korrekt. En koppling fläkt bör ge ett visst motstånd när spunnet för hand, medan en elektrisk fläkt ska starta när motorn temperaturen stiger. Om den elektriska fläkten inte slås på när motorn temperaturen stiger, kontrollera de elektriska anslutningarna och säkringen till fläkten. Om fläkten ändå inte fungerar när strömmen matas till det, byta fläkten.
5

Leta vattenpumpen på framsidan av motorn och inspektera den för eventuella läckor. Vissa vattenpumpar kommer att sippra kylvätska när de misslyckas mekaniskt.
6

tillbaka kylarlocket, starta motorn och låt den bli varm. Och samtidigt hålla händerna borta från fläkten, känns den övre kylarslangen. Om slangen inte kommer att värma upp, betyder det att kylvätskan inte återvänder från motorn. Detta pekar på en fast termostat eller en felaktig vattenpump.
7

Notera eventuella nya arbete på fordonet och om överhettning fanns innan arbetet var klart. Bromsar som har justerats för hårt och kopplingar som slip också kommer att bidra till överhettning. Om något arbete har gjorts för att tändsystemet, kontrollera tidpunkten för distributören. Timing en distributör med för mycket tid kommer att orsaka ett fordon att köra varma. Om fordonet är en automatisk, kontrollera nivån transmissionsolja som glider sändning kommer att orsaka en motor överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65370.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.