Vilka är farorna med en dålig Ball Joint?

Kulleder är utformade för att hålla bilens däck platt mot vägen som suspensionen färdas upp och ner. En kulled är placerad på den yttersta kanten av både den övre och undre länkarmar. Kulleden förbinder styrarmarna till styr-knogarna på vardera sidan av fordonet. Kulleder går dåligt över tid och måste bytas ut, annars kan det finnas säkerhetsfrågor. Däckslitage

En misslyckad kulleden kan låta hjulen att röra sig i den riktning tröghet tar dem, och de kommer att stanna i den positionen tills tröghetskrafter dem någon annanstans. När ett däck rider på någon sektion utom centrum, orsakar det ojämnt däckslitage. En dålig kulled kan leda till mer frekventa däckbyte.
Fjädring Skador

Kulleder kan låsa upp ibland. När en kulled låser upp, går den rörelse som det absorberar inte bort. Det måste överföras till en annan komponent som inte är avsedd att ta detta missbruk. Normalt är denna rörelse överförs till bussningarna kontroll arm. Dessa bussningar är tillverkade av gummi, slits ut mycket lätt och är dyra att ersätta.
Inspektion Underlåtenhet
p Om du bor i en stat som kräver en besiktning av bilen varje år, kan en dålig kulled få dig i trubbel. Ingen stat kommer att passera ett fordon med en trasig fjädring komponent, såsom en kulled. Särklass värsta som kan hända, när man kör på en dålig
Brott

kulled, är brott. Kulleden kan bryta på två sätt: bollen lossnar från hylsan och bulten går sönder. Oavsett form av brott, är slutresultatet katastrofal. När kulleden helt bryter, är hjulet fri att röra sig i någon riktning. Vanligtvis kommer hjulet vända utåt, slam mot fender och dra däcket tills du bromsar. Om du har tur, är den enda skada du orsakar på framskärm, däck och några upphängningskomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65392.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.