Felsökning av en Anti - Lock Brake System

Låsningsfria bromsar eller ABS , är ett bromssystem förbättring som hjälper föraren att få bättre kontroll av fordonet under plötslig och häftig inbromsning . Den anti -bromssystem är mest effektiv i inclimate väder , där det finns en tendens för fordonets hjul att låsa upp . När du ansöker tryck på bromspedalen , kommer pedalen börjar snabbt pulsera . Detta är ABS -systemet pumpa bromsarna för dig att hålla hjulen från att låsa upp och bilen från sladd . Om du har problem med det låsningsfria bromssystemet , men du vill felsöka den för att kontrollera att systemet är felaktigt . Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna locket säkringsdosan i bilen och lokalisera säkringen för låsningsfria bromssystem . < Br > Sida 2

Shine ficklampan direkt över toppen av säkringen för ABS . Kontrollera om säkringen har poppat . Om det finns , dra ur säkringen och ersätt den med en ny säkring .
3

Vrid tändningsnyckeln till läge "II" . Om ABS lampan tänds och förblir tänd , då det låsningsfria bromssystemet har misslyckats . Eftersom ABS-enheten är typiskt del av hjulet lageraggregatet , behöver varje fel ABS-enheten bytas ut tillsammans med lagret . Har denna komponent betjänas av en broms butik, så du behöver specialiserad kunskap och verktyg för att trycka ut det gamla hjullagret att ta bort ABS -sensorn .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64872.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.