Felsökning av en tändkabeln

Automotive tändkablar har normalt en solid koppar kärna omgiven av flera lager av isolering, och är utformade för att hantera tiotusentals volt. De överför den elektriska energin från tändspolen till tändstift, där den antänder bränslet i förbränningskammaren. Med tiden kan dessa trådar korrodera eller bli skadad, behöver bytas. Saker du behöver
Circuit testare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ledningarna för split eller exponerad metall. Tändkablar kan gnugga på och bära rörliga motordelar. Den exponerade metallen inre av tråden kan slipas, vilket får dem att "båge", eller förbrukar sin elektrisk energi innan de når pluggen. Ledningar kan också försämras från ålder, och den yttre beläggningen kan dela.
2

Test trådarna med en krets testare. Om tråden är gammal, kan koppar insidan har blivit separerade från böjning på udda vinklar. Detta kan leda till att el att inte göra det till kontakten, bryter kretsen. Placera ena änden av kabeln på testaren, och den andra änden på en mark-eller motstånd, som en glödlampa. Om lampan tänds, är tråden sannolikt bra.
3

Kontrollera metalldelarna för skada eller brist på anslutning. Kontakterna kan bäras eller rubbas ur pluggen, vilket gör att kontakten till ur funktion. Eventuella luckor i kontaktdonet kan bli större med tiden, eftersom bågen produceras faktiskt kan smälta metallen och öka denna klyfta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64053.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.