Felsökning av en 1988 Corvette Motor

motorproblem är ibland förbryllande. Jakt ner problemet kan vara en långdragen och kostsam process, men genom att tillämpa grundläggande felsökning strategier, kan du eliminera många möjligheter. Kontrollera mätarna på din 1988 Corvette för indikationer på problem först. En under det normala batteri läsning, en ostadig varvräknare eller en varm olja temperatur är tecken på roten till problemet. Se till att dina vätskor är på lämpliga nivåer och inte försumma rutinunderhåll. Saker du behöver
1988 Corvette bruksanvisning
Byglingstråd
Volt mätare
säkringstestare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din Corvette för lagrad motor koder. Motor koderna registreras i bilens dator när ett fel uppstår och sparas för diagnostik. Använd en bygel för att ansluta två terminaler i det löpande bandet Diagnostic Link (ALDL), som ligger antingen under instrumentbrädan eller under huven (se din Corvette manual för ALDL terminal identifierare). Vrid motorn på och läsa felkoder från "check engine" light. Spela in koder och konsultera din manual för kod betydelser.
2

Kontrollera säkringar för raster, vilket orsakar avbrott i elektriska flödet. Kontrollera under instrumentbrädan på passagerarsidan av bilen för säkringslådan. Ta bort panelen för att avslöja säkringarna. Vända bilen på. Jorda din säkringstestare till en god marken som en bult eller metallplatta. Peka slutet av testaren att varje säkring. En trasig säkring kommer att misslyckas att göra ljuset testare glödlampan.
3

Kontrollera ditt batteri och generator för tillräcklig spänning med en voltmeter. För att testa batteriet, anslut den positiva testare änden till den positiva batteripolen och likaså med den negativa, medan bilen är avstängd. Din batterispänning bör läsa mellan 12,5 och 12,8. Dra runt motorn för att testa generatorn. Den voltmeter bör läsa mellan 13,6 och 14,3 för generatorn.
4

Leta efter ett mönster i din Corvette beteende. Gemensam motorproblem, såsom igångdragning men inte fortsätta att köra eller köra men upplever problem när du kör, har att göra med drift eller miljömässiga förhållanden. Till exempel, har motorn bara problemet när kall eller varm, eller bara när det regnar.
5

titt under huven för uppenbara problem. Kontrollera om en lös, skadats eller slitits Serpentine belt. Kontrollera slangar för raster, mjuka fläckar och kollaps. Leta efter korrosivt material inom områden som batteripolerna, vattenpump och kylare. Kontrollera kylaren med avseende på skador eller igensättning.
6

Kontrollera din termostat i överhettning problem. Om termostaten inte öppnar vid rätt temperatur, kommer din motor inte att kunna svalka sig. Dra runt motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. Placera handen på den övre kylarslangen. Om det är varmt vid beröring, har termostaten öppnas för att frigöra värme. Om det är kallt, är termostaten öppnar inte.
7

Anteckna rörelse-relaterade frågor. Om motorn har problem över en viss hastighet eller när på ojämn väg, kan kabelanslutningar vara lös.
8

Testa din förrätt. Om strålkastarna tänds när du vrider om nyckeln men motorn tänder trögt, kan din starter ha drabbats av en alltför stor belastning. Om strålkastarna tänds men din starter inte starta motorn, kan du ha en öppen krets. Om din motor vevar men startmotorn gör skrapljud, kanske din starter har sprucken armatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65325.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.