Vehicle Alignment Frågor

Om din bil drar åt ena eller andra sidan, vibrerar eller verkar gå igenom däck i en kort tid, kan du ha en anpassning problem. Mekanik se dessa villkor i alla typer av bilar rutinmässigt. Problemet kan vanligtvis fastställas på kort tid. Ibland de rätta frågorna kan leda oss att inse om vi verkligen behöver ha bilen anpassas. Vad orsakar uppriktningsproblem?

För att få den perfekta anpassningen i en bil, bör alla fyra hjulen riktade rakt framåt och bör vara parallella med varandra och vinkelräta mot axlarna. De tre variabler som påverkar anpassningen är toe, camber och caster, enligt AA1Car.com.

Justera tån på din bil om dina hjul inte är parallella med varandra. Tå kan påverka slitage av däck dramatiskt och kan vara orsaken till inriktningsproblem. Slitna dragstänger är ofta den bakomliggande orsaken till en tå anpassning problem.

Justera camber i bilen om hjulen inte är vinkelräta mot axlarna. Camber liknar tå, förutom den hänvisar till toppen och botten av hjulet. Problem med camber kan också leda till däckslitage och kan göra att bilen drar åt ena sidan i vissa fall.

Kontrollera caster förskjutning om din bil leder till en sida, speciellt om det direkt påverkar din förmåga att styra . Caster är den vinkel vid vilken styraxeln är ansluten till hjulen. Skadade eller slitna stag kan orsaka caster problem.
Har Shaking Mean jag behöver en Alignment?

Inte anta att du behöver en anpassning bara för att din bil vibrerar eller skakar , enligt TrustMyMechanic.com. Kontrollera dina däck först. I de flesta fall, är vibrationer och skakning i den främre änden ett resultat av en out-of-balans eller out-of-round däcket. Under loppet av flera tusen miles, kan ett däck och kommer att slitas ut. Om slitaget är ojämn eller om det råkar vara en defekt i däcket, kan det behöva vidtas för att en mekaniker och balanseras och eventuellt roteras.

Ett däck som är out-of-rundan kan inte fastställas genom att balansera och kommer sannolikt att behöva bytas ut. Dock kommer detta förmodligen billigare än en fyra-hjulinställning.
Vad händer om min bil drar knappt rätt?

När du kör längs en rak vägsträcka, har du någonsin släppa ratten för en stund och märkte att bilen glider mot kanten av vägen? Detta betyder inte nödvändigtvis att du har problem med din alignment.Ignore en liten drivande åt höger om du har några andra skäl att tro att det är ett mekaniskt problem. Fordonen tillverkas så att de kommer att svänga något till höger, enligt 2CarPros.com. Denna design är en extra säkerhetsåtgärd för många bilar som är tänkt att minska chanserna för en frontalkrock i

händelse att en förare somnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64480.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.