Indikationer på en Sträckt kamkedjan

En kamkedjan misslyckande är bilens motsvarighet till en massiv hjärtattack. Det kan lätt förstöra motorn och förvandla din bil till en rykande vrak. Tidpunkten kedja blir en eller flera kamaxlar som öppnar och stänger insugs-och avgasventilerna så det har allt att göra med hur väl din motor körs. Timing kedjor håller längre än bälten, men de slits ut och lossna med tiden. Att veta vad man ska leta efter kan hålla din bil utanför livsuppehållande. Start Up Rattle

Timing kedjor är gjorda enligt specifikationer som matchar deras operativa spänning till en given tillämpning. Som en kedja lossnar, faller den ur spec, och symtomen börjar. Det första du kommer att märka är ett rasslande ljud som varar i några sekunder när du kall-starta motorn. Detta händer eftersom det mesta av oljan är fortfarande i pannan och oljetrycket är lågt. När oljetrycket stiger och spännaren griper, kedjespänningen och smörjning förbättras, och skallra går bort. Även om det tar stopp, bör du inte bortse från det eftersom kedjan kommer att fortsätta att bära fram sina guider sönder. Detta kommer att lossa kedjan lite mer och göra skallra starkare. Det kan även fortsätta när motorn värms upp.
Ojämn tomgång och Power Loss

Eftersom öppning och stängning av intag och avgasventilerna direkt påverkas av tidpunkten kedjan, kan någon spänning förlust orsaka ventilerna att röra vid fel tidpunkt. Om insugsventilerna öppna sent, kommer kolvarna drar inte tillräckligt med bränsle och luft in i kammaren för god förbränning. Om de öppnar tidigt kan kolvarna störa motorns andning genom att trycka avgaserna ut insugningsröret. Likaså om avgasventilerna öppna sent, kommer kolvarna Tryck inte alla avgaser från cylindrarna. Om de öppnar tidigt, kommer en del av bränsle-luftblandningen fly från cylindrarna, och förbränning kommer att drabbas. Eftersom kamkedjan också påverkar distributören, tändningen och bränsletillförsel, kommer du att märka skillnaden när du trycker på gasen eller värma upp bilen.
Misständning och baktändning

När ventilen och tändningen är avstängd på grund av en lös kamkedja, antänder bränsle-luftblandningen i cylindrarna vid fel tidpunkt, och de dolor motor. Misständningar orsakar ofullständig förbränning och högre utsläpp, och de lämnar sot på pluggar och ventiler. När ett kol uppbyggd blir varm nog, antänder bränsle-luftblandningen innan pluggarna branden och gör motorn slå tillbaka. Denna ofullständig förbränning från misständningar kan också lämna oförbränt bränsle i avgasröret. Backfires som kommer från avgaser orsakas av denna oförbränt bränsle. När en kamkedjan blir så löst att det är redo att bryta
kylvätska i Oil

, gnuggar den mot dess skyddande transmissionskåpan och bär ett hål i den. Du vet detta sker på grund av högljudda smattrande ljud det gör. Du kommer också att veta att du väntade för länge med att fixa det om du ser kylvätska i oljan. Vänta inte tills det händer eller din timing bryter kedjan. Om du har en störning motor, där ventilerna kan röra kolvarna, och din kedja snaps, kommer du att byta ut din motor eller bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66209.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.