Hur man diagnostiserar Automatisk växellåda Problem

Renovering en automatisk växellåda kan kosta tusentals. Spendera några minuter på att lära sig grunderna i hur de fungerar kan spara dig en hel del huvudvärk och pengar. Saker du behöver Review, en butik trasa, grundläggande handverktyg och en drain smärta.
Visa fler instruktioner
1

Först bör du veta den grundläggande hanteringen av en automatisk överföring, och de huvudsakliga komponenterna den innehåller. Du behöver också känna några av de termer och definitioner som är förknippade det. Till att börja med finns det momentomvandlaren. Det är en mekanisk och fluidkoppling som ansluter motorn till transmissionen. Det fungerar som en kopplingspedal i en standard skift fordon. Som varvtalsramper upp, omvandlare snurrar, multiplicera vridmomentet med en turbin design inuti enheten. Tidiga namn för automatiska växellådor spelas på detta faktum, med namnet "Jet" någonstans i sin reklam, såsom Turbojet, Hydradrive, Fluid Drive, eller Jetaway. Vad är viktigt att veta är att en One Way Clutch, eller kopplingsbackstopp används i en momentomvandlare. Eftersom omvandlaren snurrar, är det tillåtet att överspinning, eller snurra fortare än motorn stängs. Detta ökar produktionen och effektiviteten. Eftersom omvandlaren saktar ner när motorvarvtalet minskar, måste det, någon gång "fånga" eller sluta så att motorn kan köra den igen. Denna kopplingsbackstopp designen låter detta hända. Omvandlaren kan tävla bort i endast en riktning, och fånga mot envägskopplingen i den andra.

En defekt kopplingsbackstopp i omvandlaren inte kommer att tillåta fordonet att gå in i låg eller omvänt. Förutsatt överföringen är full av ren vätska, om att gå in i växeln är mycket långsam, eller inte alls, är ett bra ställe att börja leta efter ett problem omvandlaren. Avlägsna omvandlaren genom att ta bort transmissionen. Inne i omvandlaren är engagemang flikar och en spline. Använda ett par långa skruvmejslar, kila spline så det kommer att hålla. Prova och vrid på fliken med andra skruvmejseln. Det bör fritt snurra i en riktning och håll fast i den andra. Om den inte gör det, är omvandlaren defekt.
2

annat bra ställe att leta är pumptrycket, om överföringen inte kommer att röra sig alls. Även om detta är ovanligt, eftersom de flesta pumpar är mycket pålitlig, är en snabb kontroll för att lossa en linje transmission kylning och starta motorn. Mest kylledningarna finns på kylaren. Även om detta inte ett krävande test eftersom en tryckmätare bör installeras, kommer ett ljud pumpspray fluidum under en ganska hög tryck. (Linda en trasa runt kopplingen för att hindra vätskan från att gå överallt). Om du inte ser en gusher av vätska, har du en pump problem. Bara kör motorn några sekunder för att förhindra att köra överföringen torr. Innan du fördömer pumpen dock kontrollera överföringen filtret. Detta kräver att tjänsten pannan, men det är värt ansträngningen. Ett igensatt eller smutsigt filter kan orsaka lågtryck problem.
P Det är värt att notera att inte alla filter är funktionsdugliga. Även sällsynta, vissa filter begravda djupt inom transmission. Kontrollera din tjänst manual för att vara säker. Addera 3

Ett annat vanligt problem är försenad växling eller hård växling. Du kan eliminera omvandlaren och pump som roten till problemet. Du har vätsketryck så det betyder att omvandlaren och pumpen fungerar. Mer än troligt att du har fast ventilerna i ventilhuset eller solenoider skift. Nya designen växellådor har datorstyrda sändningar. Dessa använder elektromagneter för att koppla in eller ur skift ventiler. Äldre transmissioner används en ventilkropp. I de äldre konstruktioner, var det en balansgång att bestämma tid att flytta. En strypventil var ansluten till gasreglaget länksystemet att tala om för transmission där gaspedalen var. Denna strypventil balanserades mot hastigheten på motorn via en transmission regulator. Ju högre hastighet, desto större regulatorn tryck. I några riktigt gamla sändningar, tog en modulator ventil platsen för gasspjället. Detta åberopas motor vakuum för att bestämma belastningen värden. Dessa lastvärden balanserades mot hastighet, eller guvernören för att bestämma växlingspunkter. Allt detta gick iväg med datorer. Dessa elektromagnetiska ventiler och ur ingrepp utifrån motorns värden som beräknas, och dessa värden helt enkelt bestämma exakt växlingspunkter.
P Om växling är oregelbunden, långsam, eller hårda, om din bil bränsle sprutas, har du förmodligen skift solenoider. Ventilerna på dessa solenoider kan sitta. Ett bra ställe att börja är att serva transmissionen, och lägga en bra övergång balsam. Om det inte löser problemet kan du behöva byta skift solenoider. Samma sak gäller för äldre transmissioner. Ventilerna kan sitta i ventilkroppen eller regulatorn. Om så är fallet, det är tjänsten, och /eller byta ut ventilkroppen och regulator. Det är också värt att nämna att byggas in i transmissionen, för att hjälpa till att mildra skift är ackumulatorer. Dessa är fjäderbelastade dämpare. Om de misslyckas, kommer överföringen sannolikt "slam" i växel. Det kommer att bli en snabb, halsbrytande skift, inte hårda eller fördröjda.
4 p Om du kan känna din överföring skift, men sedan "snurra ut", har du problem. Detta innebär att din koppling pack eller skift-bandet har brunnit ut. Det är inte goda nyheter, eftersom detta innebär en översyn. Inuti transmissionen finns flera kopplingspaketen och band. Det finns också flera mer sprag, eller ett kopplingar sätt. De kopplingspaketen består av kolvar som gäller tryck mot ett "pack friktion och stål plattor" som driver ett solhjul, planetväxel, eller ring växeln. (Planetväxlar apparater är grunden för automatiska växellådor). Ett säkert sätt att berätta är att ta bort oljestickan, eller tappa sändning pan och lukt och inspektera vätskan. Om det är bränt lukta, mörk och missfärgad, det är inte ett gott tecken.
5

sista underlåtenhet att beakta är mekanisk. Ibland kan en växel remsor. Ett bra sätt att berätta är att släppa pannan och leta efter metallspån, metallspån eller bussningen material. Bussning material i regel bronsfärgad. Om du hittar den här, är det dags för en översyn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64125.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.