Felsökning av en Honda Civic Torkarmotor

Torkarmotorn i din Honda Civic styr funktionen av bilens vindrutetorkare. Torkarmotorn är en cylindrisk behållare monterad på passagerarsidan av brandväggen. Denna komponent normalt inte misslyckas under fordonets livstid, men innan du byter ut något eller har bilen servad, bör du felsöka motorn för att avgöra om detta är varför dina vindrutetorkare inte fungerar korrekt. Instruktioner
1

Öppna gruppcentralen med genom att dra ner på gruppcentralen lock - gruppcentralen är placerad under rattstången Dra ut säkringen
2

. för torkarmotorn med säkringen avdragare i gruppcentralen. Använd säkringsförteckningen att lokalisera säkringen. Om metallbandet inne i säkringen blåses, kan det vara en indikation på att den elektriska dragningen på motorn är alltför stor. Dock betyder det oftast ett problem med generatorns spänningsregulator, och inte med själva motorn.
3

Öppna huven och kontrollera ledningarna kör till torkarmotorn. Om ledningarna är brända eller skadade på något sätt och trasig säkring, har motorn inte sannolikt och behöver ersättas (tillsammans med ledningarna).
4

Kontrollera ledningen kontakterna. Kontrollera ledningen anslutningarna är säkra. Ibland, bly kontakterna lossnar och orsakar torkarmotorn att sluta arbeta bara för att det inte blir någon effekt.
5

Slå på torkarmotorn. Om man tvekar eller verkar ansträngd, motorn slits ut och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65055.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.