Vad orsakar Boost Spikes?

Ett vanligt problem med turbomotorer är en plötslig stegring i laddtryck när turbon initialt spolar. Detta kallas boost spik. Vissa boost tillsatta bör förväntas med alla turbo ansökan på grund av turbo tryckutjämnande i plötslig acceleration. Däremot kan alltför boost spik, vilket är vanligast på modifierade turbomotorer, skada turbo och andra motorkomponenter. Av denna anledning bör boost spik diagnostiseras så snart som möjligt. Skadad Turbo

En skadad turboaggregat är en orsak att öka spikar. Om turbo axeln eller lagren är slitna, kommer turbo hjulet buffra inkonsekvent. Detta kan orsaka plötsliga boost spikar, samt ett inkonsekvent topp laddtryck. En annan fråga som orsakar boost spikar är en felaktig turbo wastegate. Den wastegate låter överskottet avgaser förbi turbon under acceleration. Om wastegate våren eller ställdon fel, kan det möjliggöra inkonsekvent avgasflödet in i turbon. Detta kommer att orsaka boost spikar och /eller låg topp laddtryck.
Intercooler Rörledningar Läckage

tryckluft från turboladdaren cirkuleras genom laddluftkylaren systemet och rör innan det kommer in i motorn. En lös intercooler rör eller annan läcka kommer att tillåta en väsentlig mängd av laddtrycket att undkomma systemet. Eftersom turbo trycket övervakas ständigt kommer turbon försöka kompensera för detta läckage genom att producera ökat laddtryck. Den inkonsekvens i laddtryck inneboende när en boost läcka förekommer gör att laddtrycket till spik och hålla inkonsekvent.
Boost eller Vakuum Leak

Precis som med en intercooler läcka, kommer ett lyft eller vakuum läcka i någon annan del av turboladdarens systemet orsaka öka läckage att uppstå. Den turbo systemet har olika vakuumledningar anslutna hela olika komponenter i syfte att övervaka och utjämna laddtryck. Om dessa rader är skadade eller lossnat, öka läckage och spikning inträffar. Boost läckor på andra platser kommer också att leda till ökad spikar. Vanliga platser för boost läckor att utveckla finns några komponenter som huvudnummer gummipackningar eller kopplingar, såsom motor spjällhuset och insugningsröret.
Andra orsaker

På övre intercooler röret är en blow-off ventil, som släpper överskott laddtryck från turbo systemet när motorn gaspådrag lyfts. Blow-off ventiler har ett manöverdon så att enheten öppnar och stänger korrekt enligt laddtryck. Om ställdonet är skadad eller felaktigt inställd, öka läckor och boost spikar kan förekomma. Om du har en eftermarknad boost controller installerad på ditt system, kan det vara en källa till boost spiking. En felaktigt installerad eller läckande boost controller kommer att leda till ökad spikar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68133.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.