Ny Motorn startar inte

Installera en helt ny motor i en bil eller lastbil är en tidskrävande och kostsam process, så det kan vara väldigt frustrerande när du försöker starta din nya motorn för första gången och ingenting händer. Inte nog med att nya motorer måste vara korrekt installerat, allt under huven måste vara exakt rätt innan bilen startar. Här är några komponenter för att kolla när ditt nya motorn inte startar eller kör. Saker du behöver
voltmeter
Full grundläggande verktyg set, plus eventuella specialverktyg är unika för ditt märke och modell av bil
Felkod läsare
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet. Om du inte sätter i ett fulladdat batteri med din nya motor, kan batteriet ha förlorat sin laddning under motorn byta processen. En voltmeter kan hakas upp batteriet och berätta om batteriet har tillräcklig laddning, du kommer att behöva minst 10 volt för att veva de flesta fordon. Du ansluta spänningen mätaren genom att ansluta den positiva kabeln till den positiva polen och den negativa polen till den negativa kabeln och läsa den spänning som visas på skärmen.
2

Testa varje tändstift för att avgöra om eller inte din motor blir gnista. Om det inte finns någon gnista, kan bilen ha en tändning problem eller en elektrisk eller sensor problem. Du kan testa dina tändstift genom att avlägsna tändkablarna från tändstiften en i taget och hålla kabeln nära en tung bit av metall eller annan mark och samtidigt ha någon tur över motorn. Om tråden gnistor något eller du kan höra ett sprakande ljud, du har gnista.
3

Kontrollera elsystemet. Moderna fordon har komplicerade elektriska datorsystem. Om du inte programmera ECM i din bil när du installerade den nya motorn, är det förmodligen fortfarande arbetar utifrån den tidigare motorn och kanske inte fungerar korrekt eller ge korrekt information för att bilen ska starta. Detta gäller särskilt om den nyinstallerade motorn inte är identisk med den föregående. ECM är ansvarig för prestanda aspekter som att bestämma bränsleblandning, kontrollerar bränsletillförsel och övervaka bilens olika sensorer. Det bästa sättet att kontrollera din ECM är att bifoga en läsare felkod och skanna för diagnostiska koder. När du har en lista över felkoder, kan du se alla upp för att bestämma deras innebörd (se Resurser). Vissa koder avser varje specifikt problem, inklusive ECM misslyckande.
4

Kontrollera bränslesystemet. Om du inte prime bränslesystemet innan du försöker starta motorn, då din motor förmodligen inte har något bränsle att använda för att starta. Prime bränslesystemet baserat på typ av fordon och motor du har.
5

Utför en komprimering check. Förlust av kompression orsakas av ett problem med själva motorn och bör inte vara ett problem om motorn inte hade konstruerats på rätt sätt. Utför kontrollen genom att koppla loss tändspolarna, ta bort alla tändstift, placera en manuell kompression mätare i ett av tändstiftshålen och motorn dras runt i flera sekunder. Din motor bör ha 140-160 pounds av veva komprimering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67762.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.