Hur du hittar det nummer 3 tändstiftet på 2001 Jetta 1.8T

Utvecklad av VW: s dotterbolag Audi, har 20-ventilen 1.8T ändrade inkomsterna för mer annars-tråkiga kompakta bilar än Chip Foose, Boyd Coddington och Xzbit tillsammans. Detta är en av endast en handfull av fyrcylindriga motorer i världen idag kan producera fyrsiffriga hästkrafter siffror, lätt lika i popularitet till Misubishi s 4G63. Den 1.8T 's Självdiagnossystem är tillräckligt sofistikerad för att spåra fel till en enda cylinder, en behändig litet trick om du kan hitta cylindrarna i första hand. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
insexskruv uttag
Visa fler instruktioner
1

bort plasten motorkåpan. Du kommer att upptäcka att det är fäst vid motorn med fyra 1/4-turn skruvar, en vardera i de främre hörnen, en på den vänstra bakre hörnet och en fjärde bara upp till höger av VW-logotypen på omslaget. Lyft locket fri att exponera spolens förpackningar på topplocket.
2

Avlägsna 10 mm muttern som håller plast, L-formade rutan till toppen av cylinderhuvudet och lägg rutan till en sida. Du hittar den här rutan strax över den sista cylindern till höger. Ta bort de tre Allen-bultarna som håller fast den sista metallfästet på topplocket, sitter under rutan du just tagit bort och ovanför tändspolen. Addera 3

Leta cylinder nr 3. Den "front" av motorn är den sida med bälten, cylinder nr 1 är den främre-mest cylinder (en närmast remmarna) och cylindrar nr 2, nr 3 och nr 4 sträcker sig tillbaka från där. Koppla loss kablaget till spolen över cylindern nr 3.
4

Skjut spetsen på en stor, platt skruvmejsel under cylinderhuvud nr 3: s spolpaketet och vila skruvmejseln axeln på den utskjutande åsen ovanpå ventilkåpan. Nu, tryck ned skruvmejseln handtaget och använda drivrutinen som en hävstång för att försiktigt trycka spolen upp och från tändstiftet. Det bör släppa med en hörbar pop.
5

Dra spolen ut ur huvudet och tittar ner i hålet det bara utryms. Du kommer att se toppen av nr 3 tändstiftet i botten av proppen väl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68408.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.