Hur att balansera en excentrisk roterande maskin

En excentrisk är ett roterande objekt som inte är helt rund eller cylindrisk. Den bästa och vanligaste exemplet på detta koncept är den gemensamma kamaxel som används i de flesta bilmotorer. När kamaxeln roterar, excentriska lober roterar också med maskinen. Om saldot för varje av dessa excentriska lober är avstängd, maskinen - vad det nu är - blir instabila och bryts ner på grund av kraftiga vibrationer. Du kan inte balansera något excentrisk maskin utan en svarv som är kopplad till detektera minimala vibrationer. När vibrationer upptäcks, är det excentriska utifrån svarv-funktionen på maskinen. Saker du behöver
Svarv balansering maskin
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den excentriska kamaxeln från maskinen. Justera svarv balanseringsmaskinen att acceptera axeln, och fäst den i svarven från båda ändar.
2

Slå på svarv balansering maskin. När axeln snurrar, kommer det att finnas en avläsning som indikerar balansproblem på axeln. Med diagnosen från maskinen, börja justera svarven gradvis raka delen av den excentriska axeln bort.
3

Vrid ratten, så småningom, som bringar svarvning punkten i de excentriska lober som behöver balanseras. Som svarven börjar att raka, kommer avläsningarna förändras långsamt på bildskärmarna. När de ligger inom normala specifikationer för axeln, det är balanserad och redo att installeras i maskinen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68641.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.