Felsökning av en BMW

BMW ägare uppmanas att läsa sin bruksanvisning och ta sina bilar i för rutinmässigt underhåll kontroller som rekommenderas av tillverkaren. Enligt Bimmerzone.com, "Förebyggande vård är bättre än att hitta ett botemedel." Detta är sant eftersom att sätta upp en underhåll fråga på din BMW kan resultera i en oförutsedd litet problem som växer till en större - dyrare - en i en mycket kort tid. Saker du behöver
Bruksanvisning
Peake verktyg
Visa fler instruktioner
Underhåll Påminnelser
1 Att ha rätt verktyg är viktigt.

Kontrollera eventuella problem med utrustningen med motorn eller olja med lämpligt verktyg. För BMW - upp till modell 2000 - köpa en Peake Modell verktyg PR-R5/FCX (II). Den PR-R5/FCX (II) -16 modellen är verktyget för 2001-2004 BMW-modeller. Också, 2001-2006 BMW-modeller kräver Peake Tool PR-R5/FCX3 och Peake Tool modell PR-R5/FCX3-U omfattar 1987 till 2006 modeller. För 2005 modeller hittills, fungerar dessa billiga verktyg inte med BMWs skick Based Service (CBS) systemet. För dessa, behöver du en BMW felsökningsverktyg eller scanner programvara som kan återställa tjänsten påminnelser. Peake verktyg kan köpas online från antingen eBayMotors eller PeakeResearch.
2

Avlägsna kopplingen locket till motorrummet och anslut Peake verktyget i det runda, 20-polig diagnosuttag. De 2001 till 2004 modeller har en 16-polig diagnosuttag.
3

Tryck på "Go"-knappen på verktygsfältet för att avslöja koderna för att identifiera vad som händer med din bil. Förklaringar av koderna återfinns i manualen som följer med verktyget. Detta verktyg kan läsa och rensa drivlinan koder.
4

bromsarnas slitage på din BMW genom att jämföra CBS uppskattade bromsförslitning till faktiska bromsslitage. Om du inte har ett CBS-system, helt enkelt kontrollera din broms slitage som bestämmer tillståndet av dina kuddar och rotorer
5

Omprogrammera Dynamic Module Stability Control -. Om du har ett CBS-system - och avgöra om den uppskattade bromsförslitning på din CBS-systemet stämmer med den faktiska bromsslitage. Detta kan korrigeras med programvaran från din BMW-återförsäljare. Identifiera huruvida din BMW har ett CBS-system
Condition Based Service System
6

. Följande BMW-modeller har Condition Based Service (CBS) system: 2002 och nyare 7-serien, 2004 och nyare 1-serie (E87 kaross), 2004 och nyare 5 och 6-serien (E63 och E64 stilar kropp), och 2006 och nyare 3 Series (E90 och E91 stilar kropp). CBS-systemet övervakar motoroljan och hytt luftfilter, främre och bakre bromsbelägg, bromsvätska och tändstift. CBS-systemet är känt för att rapportera falsklarm, såsom låg olja. Om din olja är tänd, kontrollera din olja.
7

Bestäm vilken typ av oljestickan din BMW har. En oljestickan är inte tillgänglig på NG6, N62TU, S65 och S85 motorer. För dessa motorer, är en elektronisk oljenivågivare finns i botten av oljetråget. I BMW med de tidigare nämnda motorer, måste du tappa ur oljan ur motorn. Dessa motortyper har inte normala mätstickor. De har elektronisk mätsticka i botten av oljetråget.
8

Häll rätt mängd olja i motorn.
9

Byt ut sensorn om oljan sensorn fortfarande läser att oljan är låg.
Kontrollera däcken
10 Glöm inte att kolla lufttrycket i däcken.

Kontrollera sidovägg dina däck för att bestämma den specifika däcktryck krävs för din BMW.
11

Använd en mätare däcktryck att kontrollera dina däck varje vecka. Manometrar vid bensinstationer är inte lika exakt som en billig ringtryckmätaren som du kan köpa på någon bildelar återförsäljare.
12

Kontrollera slitaget mönster av dina däck. Shoulder slitage indikerar lågt lufttryck eller kurvtagning för hårt, vilket kan leda till däck fragmentering. Center slitagevarnare är beroende på överuppblåsning där centrum av däcket är mer sliten än dess kanter. Koppning i slitbanan orsakas av en obalanserad däck på grund av lösa delar, felaktiga hjullager, skadade fjädrar eller stötdämpare. Diagonal repning och koppning kombination kan orsaka förlust av dragkraft och /eller kontroll.
Heed varningar
13

Läs displayen koderna på din inredning instrumentpanelen eller kluster. Sen modell BMW kan visa mer än 400 koder. Var medveten om eventuella varningsmeddelanden visas på din kombiinstrumentet.
14

Slå på tändningen.
15

Använd helljus /körriktningssignalomkopplare att visa meddelanden koder på din instrumentpanel.
16

Tolka koderna genom att läsa din instruktionsbok.
17

register på webbplatser som Bimmerfest.com där du kan hitta frågor och svar om ljud eller andra symtom på din BMW.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65101.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.