Hur att diagnostisera problem Servostyrning i Ford Trucks

Den servostyrningen i Ford lastbil använder hydraulvätska för att hjälpa till att vrida hjulen vänster och höger. Den servopumpen är den komponent som driver denna vätska genom servostyrningen. Om pumpen går sönder kommer du inte ha någon makt hjälp från servostyrningen. Men andra komponenter, såsom tillbehöret bältet, makten styrväxel, och vätskan i systemet allt måste kontrolleras liksom för att diagnostisera eventuella problem som kan uppstå med din Ford lastbilens servostyrning. Saker du behöver: Begagnad Ford vätska servostyrning (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Starta din Ford lastbilens motor.
2

Vrid ratten från stopp till stopp (sida till sida, ända tills ratten slås inte längre).
3

Lyssna efter ett "gnäll" när du vrider hjulet. Detta är den så kallade "Ford gnälla" och indikerar att servopumpen och remskiva kan behöva bytas ut. Du kommer att behöva ta detta till en återförsäljare för att få pumpen service.
4

Kontrollera strömmen bandstyrenhet tillbehör. Öppna huven och titta på remmen virad runt servostyrning remskiva på förarsidan av motorrummet. Kontrollera remmen för sprickor, flagning, fjällning, eller grumling. Kamratfostran är när tänderna hos remmen blir blankt. Detta tyder på att remtänderna närmar fel eller är överdrivet slitage. Någon av dessa förhållanden indikerar att bältet behöver bytas.
5

Kontrollera styrservovätskans nivå i servostyrning oljebehållaren. Oljebehållaren är i motorrummet och den övre delen av tanklocket är tydligt märkt "styrservoolja." Nivån måste vara mellan den övre och undre markeringarna sitter på sidan av oljebehållaren. Tanken är genomskinlig så du bör lätt kunna se vätskenivån på utsidan av tanken. Om vätskenivån är för låg, kommer du att behöva lägga vätska till behållaren genom att vrida locket moturs för att ta bort den och fylla oljebehållaren tills vätskenivån ligger mellan övre och undre markeringarna på tanken.

6

in i bilen med motorn igång och vrider ratten åt vänster och höger. Kontrollera om "slask" i ratten. Slask kan beskrivas som slack i ratten innan hjulen börjar vända. Om hjulen inte vända direkt när du vrider på ratten, det finns ett problem med styrväxel och styrstaget montering. Dessa komponenter måste underhållas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64657.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.