Felsökning Bosch Generatorer

Bosch generatorer har en huvudbatteriet bly på baksidan av generatorn och en tre-ledare plast kontakten liksom. Trådarna är färgad grön, svart och brunt. Det finns flera segment som kan misslyckas - allt som är utbytbara. Merparten av tiden en generator misslyckas i etapper, vilket effektivt minskar mängden laddning som finns till batteriet. Dioden trio är oftast den skyldige. Dioderna omvandlar AC våg spänningen tecken till en användbar likspänning med liten pulsering. Saker du behöver
Volt /ohmmeter
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om problemet är generatorn eller regulatorn genom att koppla bort plasten elektriska kontakten och placera en bygel på terminalen som inrymmer den gröna ledningen (12 volt matar-och laddningslampa tråd) och den bruna kabeln (fält tråd). Genom att hoppa på 12 volt tändutlösarens tråd och det bruna fältet tråd du har faktiskt tagit spänningsregulatorn ur kretsen. Nu generatorn är okontrollerad och kommer, om det är bra, producera en högre spänning. Ju högre varvtal desto högre okontrollerade spänning kommer att gå, så att du inte vill köra motorn över 1300 rpm eller den resulterande spänningen kan vara 18 volt eller högre och blåsa ut ljus och olika kretsar. Det kommer att bli bra så länge motorn är bara på en snabb tomgång, inte högre.
2

Starta motorn. Håll rpm vid 1.300 rpm - inte högre. Kontrollera över batteripolerna med voltmetern genom att placera den röda kabeln på pluspolen och den svarta kabeln på minuspolen. Spänningen bör vara 13,5-14 volt. Om spänningen är inom detta område innebär att generatorn är i själva verket sätter spänning ut. Om spänningen inte stiger över batterispänningen - 12 volt - generatorn inte fimpa tillräcklig spänning. Om generatorn inte laddar ursprungligen, men avgifter när det inte styrs av regulatorn, är regulatorn inte fungerar och behöver bytas ut. I de flesta fall, om du inte är mekaniskt benägna, är det lättare att bara byta ut generatorn då spänningsregulatorn är inne i generatorn och kräver demontering för att byta. Addera 3

Test dioderna genom att koppla bort den gröna kabeln för laddning ljus. Anslut den röda voltmeter leder till denna tråd och den svarta kabeln till en bra jord. Vrid voltmetern till ohm intervallet. De ohm bör vara i tusental. Omvänd ledningarna och ohm bör minska tre till fyra hundra. Betydligt lägre värden indikerar dåliga dioder.
4

Test generatorns borstarna genom att ansluta den röda voltmeter ledningen till den bruna fältet kabeln vid generatorn och den svarta kabeln till en bra jord. Ohmmetern bör läsa fyra ohm eller mindre. Om det står högre, borstarna är dåliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65061.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.